Blaga despre banii pentru absenţa la vot: O copilărie. Ce bani să oferim ca să nu vină lumea la vot?

Preşedintele PDL respinge suspiciunile potrivit cărora militanţi ai partidului ar reţine buletinele alegătorilor, contra unor sume de bani, pentru a nu se prezenta la referendumul din 29 iulie. Vasile Blaga cataloghează această ipoteză drept o "copilărie".

RomaniaTV.net
25 iul. 2012, 07:25
Blaga despre banii pentru absenţa la vot: O copilărie. Ce bani să oferim ca să nu vină lumea la vot?

Vasile Blaga respinge orice implicare a militanţilor PDL în chestiuni ce ţin de aranjamente ale referendumului de duminica viitoare:

„Asta este o copilărie! Dacă se întâmplă astfel de cazuri, legea trebuie să fie aplicată, iar instituţiile statului nu au decât să îşi facă datoria. Dar ce bani să le oferim noi cetăţenilor pentru a nu veni la vot? Toată ţara este împânzită de panouri ale USL-ului, prin care îndeamnă lumea la vot, e adevărat, pe nici un motiv constituţional, din cu totul alte motive, să vină şi să voteze împotriva preşedintelui Băsescu la referendum. Cred că au cheltuit zeci de milioane de euro, uitaţi-vă în toată ţara, este absolut plină! Nu există oraş, orăşel din ţara asta fără zeci de panouri cu îndemnul de a vota împotriva referendumului, noi nu avem nici unul. Deci despre ce bani vorbim? Nu cred că sunt astfel de situaţii. Cred că sunt colegi şi la mine convinşi ca şi conducerea partidului, pentru că până la urmă, conducerea partidului când a luat această decizie (de a-i îndemna pe alegătorii săi să nu meargă la vot-n.r.) a luat pulsul organizaţiilor, pulsul militanţilor noştri, al primarilor, al consilierilor locali, pentru că până la urmă, aceştia sunt cei mai importanţi militanţi ai noştri. Dar repet, dacă există un singur caz, el trebuie pedepsit!”, a declarat Blaga, miercuri, la RFI.

Prefectura Vaslui a declanşat marţi o anchetă în cazul unor posibile cazuri de abuz din partea unor primari care ar reţine acte de identitate ale localnicilor până după referendumul din 29 iulie, pe motiv că trebuie reactualizate datele din dosarele de ajutor social. În aceeaşi zi, o altă anchetă a fost deschisă la Gorj, unde conducerea unei mine a fost acuzată că ar fi luat cărţile de identitate ale angajaţilor, pentru a-i împiedica să vină la vot.

Citeşte şi: Absenţa la vot, plătită cu sume între 50 şi 100 lei