Blaga, despre fuziunea PDL-PNL: Cred că o decizie va fi luată până pe 1 septembrie VIDEO

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat luni că o dată a fuziunii PDL-PNL nu este stabilită, potrivit Agerpres.

RomaniaTV.net
23 iun. 2014, 09:07
Blaga, despre fuziunea PDL-PNL: Cred că o decizie va fi luată până pe 1 septembrie VIDEO

Blaga a mai spus că, totuşi, negocierile sunt în grafic şi urmează ca o decizie politică în acest sens să fie luată în această vară, cel mai târziu la 1 septembrie.

‘Eu am spus cu cât mai repede cu atât mai bine. Nu aş lansa o dată. Am spus că decizia politică privind fuziunea trebuie luată în această vară, cel mai târziu la 1 septembrie, dar eu cred că va putea fi luată la sfârşitul lunii iulie, începutul lui august’, a susţinut Blaga înainte de şedinţa BPN a partidului.

Potrivit stiripesurse.ro, echipele de negociatori PNL şi PDL sunt aproape de finalizarea Statutului noului partid rezultat din fuziunea prin comasare. Cele două părţi au bătut palma pe structurile de conducere şi modalitatea de alegere a conducerii viitoarei formaţiuni, însă nu s-au înţeles încă pe nume şi siglă. 

Potrivit sursei citate, echipele de negociatori au decis că, în acţiunea sa politică, PDL/PNL, ca partid de centru-dreapta este membru al Partidului Popular European şi niciun membru al PDL/PNL nu poate îndeplini două funcţii de conducere în partid în acelaşi timp.

NU poate fi membru al partidului, se arată în statutul viitoarei formaţiuni, daca s-a stabilit, printr-o hotărâre definitivă și irevocabilă, calitatea de lucrător, colaborator sau asimilat colaborator al Securității în conformitate cu prevederile legale în vigoare sau dacă a ocupat funcții politice de conducere retribuite în aparatul central al Partidului Comunist Român.