Blaga, despre planul PNL de a bloca invalidarea: Toţi trebuie să respectăm legile şi Constituţia

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat luni că toate partidele trebuie să respecte prevederile legale în ceea ce priveşte procedura de invalidare a referendumului, Parlamentul trebuind doar să ia act de decizia Curţii Constituţionale.

RomaniaTV.net
27 aug. 2012, 09:19
Blaga, despre planul PNL de a bloca invalidarea: Toţi trebuie să respectăm legile şi Constituţia

„Eu cred că toţi trebuie să respectăm legile statului aşa cum sunt ele şi Constituţia. Astăzi este convocat Parlamentul în sesiune extraordinară tocmai pentru a putea prezenta un judecător decizia”, a declarat Vasile Blaga.

El a negat faptul că ar fi discutat cu liderii UDMR în legătură cu procedura privind invalidarea.

„Nu am discutat. În mod normal, ei întotdeauna au procedat regulamentar şi constituţional. Nu cred că vor fi probleme”, a precizat preşedintele PDL.

În ceea ce priveşte cvorumul, Blaga a spus că grupurile parlamentare ale PDL vor fi prezente în număr mare, având doar 7 absenţi, dintre care 4 motivat.

Liberalii vor încerca luni, în Parlament, o ultimă cale de atac pentru a bloca întoarcerea lui Traian Băsescu la Palatul Cotroceni. Senatorul PNL, Ioan Ghişe, a propus două variante de atac: fie ca Parlamentul să retrimită Curţii Constituţionale hotărârea prin care referendumul este considerat invalid, fie ca Parlamentul să constate că preşedintele suspendat Traian Băsescu este demis, scriu jurnaliştii de la „Gândul”.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, nu a exclus posibilitatea ca plenul să dezbată decizia CCR de invalidare a referendumului.