Blaga: Dorim să explicăm Comisiei de la Veneţia poziţia PDL cu privire la revizuirea Constituţiei

Preşedintele Partidului Democrat Liberal, Vasile Blaga, a afirmat luni că doreşte să aibă o discuţie cu reprezentanţii Comisiei de la Veneţia în care să exprime punctul de vedere al PDL cu privire la actualul proiect de revizuire a Constituţiei.

RomaniaTV.net
01 iul. 2013, 09:24
Blaga: Dorim să explicăm Comisiei de la Veneţia poziţia PDL cu privire la revizuirea Constituţiei

„Am solicitat o întâlnire cu reprezentanţii Comisiei de la Veneţia, din datele pe care le avem aceştia doresc să discute cu reprezentanţii partidelor din Comisia care s-a ocupat de revizuirea Constituţiei. Noi, ca principal partid de opoziţie, dorim să avem o discuţie cu ei, să le explicăm poziţia noastră”, a declarat Blaga, înainte de şedinţa Biroului Permanent Naţional al partidului, citat de Agerpres.

Potrivit acestuia, PDL va aduce în discuţie, printre altele, la întâlnirea cu reprezentanţii Comisiei de la Veneţia faptul că actuala putere nu doreşte să ia în considerare referendumul validat în 2009, prin care majoritatea populaţiei din România s-a pronunţat pentru Parlament unicameral şi 300 de parlamentari.

„Nicio decizie a Parlamentului nu mai ajunge în faţa Curţii Constituţionale pentru că Parlamentul, dacă se pronunţă, este clar lucru bine definit. Apoi, fiecare cetăţean român va fi chemat de către Parlament. A trecut pe roşu, o să-l cheme comisia parlamentară de resort să-l întrebe de ce a trecut pe roşu, sau lucruri de genul ăsta. Toate acestea trebuie să le discutăm cu Comisia de la Veneţia, de altfel, am şi trimis astăzi (n.r.- luni) scrisoarea către comisie, iar la BPN grupul de iniţiativă pe care l-am desemnat pentru a creiona un calendar de acţiuni pentru informarea cetăţenilor o să ne prezinte calendarul”, a mai spus Blaga.

 


loading...