Blaga, după numirea lui MRU la SIE: Numărul de voturi ar fi fost suficient pentru învestirea unui Guvern

Copreședintele PNL Vasile Blaga a afirmat marți că numărul de voturi înregistrat în Parlament la numirea lui Mihai-Răzvan Ungureanu la conducerea SIE ar fi fost suficient pentru învestirea unui nou Guvern.

RomaniaTV.net
30 iun. 2015, 18:10
Blaga, după numirea lui MRU la SIE: Numărul de voturi ar fi fost suficient pentru învestirea unui Guvern

„Astăzi numărul de voturi era suficient pentru susținerea unui Guvern și cred că ați observat că, exceptând PSD, partidul domnului Tăriceanu, că nici nu știu cum să îi spun, și PMP, voturi au venit dinspre toate celelalte grupuri parlamentare. Deocamdată am demonstrat astăzi capacitatea PNL de a coagula numărul de voturi înregistrate când este vorba de probleme importante, mai multe n-am putea spune astăzi, dar, sigur, numărul de voturi ar fi fost suficient pentru învestirea unui Guvern”, a susținut Blaga, la Parlament, potrivit Agerpres.

Copreședintele PNL Alina Gorghiu afirmă, într-o postare pe Facebook, că se aștepta ca social-democrații ”să nu poată să asiste la încă o înfrângere în Parlament”, aceasta mulțumindu-le tuturor parlamentarilor care prin prezența și votul lor au făcut posibilă numirea lui Mihai-Răzvan Ungureanu la șefia SIE.

Citeşte şi Mihai Răzvan Ungureanu, noul şef la SIE: Este nevoie de un nou cadru legislativ în securitatea naţională

”Mă așteptam ca PSD să nu poată să asiste la încă o înfrângere în Parlamentul României. Și e chiar haios că liderul de grup al PSD a invocat discursurile altora, mai puțin discursul cordial al lui Ponta la adresa lui Mihai-Răzvan Ungureanu din 2012. Ce-i drept, au avut o serie de eșecuri pe bandă: săptămâna trecută, o majoritate pentru Strategia Națională pentru Apărare, acum tot majoritate pentru numirea directorului SIE…cu toții știm ce urmează, doar că Ponta nu vrea să creadă sau să înțeleagă. Iar acum mă gândesc că, după ce și-a obligat parlamentarii la un boicot perpetuu, se poate întoarce acasă. Mai ales că s-a terminat sesiunea parlamentară. Dar vorba aia: e loc oricând de o sesiune extraordinară. Le mulțumesc tuturor colegilor mei parlamentari, care prin prezența și votul lor au făcut acest succes posibil”, a scris Gorghiu.