Blaga: Există posibilitatea convocării unei sesiuni extraordinare a Parlamentului pentru Dobre

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, luni, înaintea şedinţei conducerii partidului, că există posibilitatea convocării unei sesiuni extraordinare a Parlamentului pentru ridicarea imunităţii lui Victor Paul Dobre, deşi PDL nu are majoritate în Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor.

RomaniaTV.net
13 aug. 2012, 10:16
Blaga: Există posibilitatea convocării unei sesiuni extraordinare a Parlamentului pentru Dobre

„În Parlament, deocamdată este o cerere a Parchetului de pe lângă ICCJ şi, dacă el se va reuni, noi vom proceda aşa cum am făcut-o întotdeauna, adică nu ne-am opus niciodată demersurilor justiţiei. Discutăm acum, în Biroul Permanent. Îţi trebuie majoritate în Biroul Permanent al Camerei (pentru convocarea sesiunii extraordinare – n.r.), dar există posibilitatea convocării Parlamentului”, a spus Blaga.

La rândul său, liderul grupului PDL din Camera Deputaţilor, Mircea Toader, a declarat că democrat-liberalii vor solicita convocarea unei sesiuni extraordinare a Camerei Deputaţilor.

„În cazul în care această solicitare nu va fi luată în considerare de actuala conducere a Camerei, vom urma toate procedurile legale de contestare”, a mai spus Toader, precizând că o variantă ar fi şi discutarea cazului în sesiunea ordinară a Parlamentului din septembrie.

Europarlamentarul PNL Ramona Mănescu a declarat sâmbătă că USL solicită CSM să se autosesizeze în cazul incerceptărilor convorbirilor lui Victor Paul Dobre şi Ioan Rus, care ar fi fost făcute ilegal, menţionând că în Parlament USL nu va accepta solicitarea Parchetului ICCJ privindu-l pe Dobre.

Mănescu a precizat că Ioan Rus, în calitatea de ministru de Interne, era membru al CSAT şi, potrivit prevederilor legale, ar fi trebuit informat că îi sunt interceptate convorbirile.

În plus, Mănescu a menţionat că parlamentarii USL nu vor accepta introducerea în dezbatere a solicitării Parchetului ICCJ în cazul fostului ministru Victor Paul Dobre şi nici nu vor vota în favoarea începerii urmăririi penale acestuia.

Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a cerut Camerei Deputaţilor avizul pentru începerea urmăririi penale a fostului ministru al Administraţiei Victor Paul Dobre care alături de secretarul de stat Ioan Căbulea au înaintat Curţii Constituţionale o adresă prin care precizau că MAI nu-şi poate asuma numărul de alegători.