Blaga: Hayssam nu avea mandat de supraveghere, deci Internele nu aveau de ce să îl urmărească

Publicat: Sâmbătă, 20 Iulie 2013 14:24 // Actualizat: Sâmbătă, 20 Iulie 2013 14:24 // Sursa: Mediafax

Președintele PDL, Vasile Blaga, ministru de Interne atunci când Omar Hayssam a fugit din România, răspunde declarațiilor premierului Victor Ponta, precizând că pe numele sirianului nu fusese emis mandat de supraveghere, astfel că Ministerul de Interne nu avea niciun motiv să îl supravegheze pe acesta.

"Ponta e doar un mincinos patologic. E drept, nici minciuna nu e infracțiune, este un semn de derută. Ponta e prins "în leapșa" și face pe dulăul. De fapt, e doar un căteluș inofensiv. Hayssam nu avea mandat de supraveghere, deci Internele nu aveau niciun motiv să-l urmărească. Din acest motiv a plătit cu capul procurorul general de la acea vreme", se arată într-o declarație a lui Vasile Blaga.

"Ponta este acum emoționat. Prietenul său și al PSD, Omar Hayssam s-a întors, în sfârșit, acasă, atunci când se așteptau mai puțin", mai declară liderul PDL.

Liderul PDL, Vasile Blaga, ministru de Interne în perioada în care Omar Hayssam a fugit din România, trebuie să explice cât de prost poate fi un ministru pentru a-i scăpa un infractor periculos, a declarat liderul PSD, premierul Victor Ponta.

Citeşte şi Ponta: Aducerea lui Hayssam a fost AUTORIZATĂ de Guvern, eu nu pot spune poveşti cu Rambo

"Blaga trebuie să explice cât de prost poate fi un ministru de Interne căruia îi fuge din ţară un infractor periculos şi care, la 5 ani după, zice "să aflăm şi noi". Dacă i-au trebuit 5 ani lui Blaga, care era ministru de Interne, să afle cum a plecat Hayssam, ar trebui să răspundă toţi cei care au fost de vină atunci. Au răspuns şefii SIE şi SRI, dar ministrul de Interne? Dacă azi, în 2013, fugea din ţară un infractor periculos, avea vreo vină ministrul Stroe? Probabil că, în cazul lui Blaga, prostia nu e o infracţiune", a spus Ponta.

Premierul a susţinut că este interesat să afle şi dacă vreun partid a avut legătură cu acest caz.

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, vineri, că premierului Victor Ponta "îi este frică de venirea în ţară a lui Omar Hayssam", susţinând că, în 2005, când cei trei jurnalişti au făst răpiţi, Ponta şi Adrian Năstase "furau împreună România".

Citeşte şi Dezvăluiri incendiare: Omar Hayssam a încercat să fugă din Siria, moment în care a fost prins

Referitor la afirmaţia lui Victor Ponta potrivit căreia Vasile Blaga era ministru de Interne pe vremea când cei trei jurnalişti au fost răpiţi, liderul PDL a spus : "Acest procuror ratat (premierul - n.r.), pentru că din activitatea lui profesională nu s-a reţinut nimic, ba, s-a reţinut totuşi ceva şi anume mai multe semne de întrebare ridicate de moartea unui prieten, Cristian Panait. Deci acest procuror ratat nu ştie că Ministerul de Interne şi structurile lui nu pot să vă urmărească pe niciunul dintre dumneavoastră fără un mandat. Atunci nu aveau un asemenea mandat. Numai că lui Ponta îi e frică de venirea în ţara a lui Omar Hayssam".

Preşedintele PDL a adăugat că premierul Victor Ponta era şeful Corpului de Control al Guvernului Adrian Năstase când cei trei jurnalişti au fost răpiţi, în 2005.

Citeşte şi Băsescu, despre cazul Hayssam: România a efectuat o OPERAŢIUNE NEAUTORIZATĂ pe teritoriul altui stat

"El (Victor Ponta - n.r.) era şeful Corpului de Control al lui Năstase atunci şi furau împreună România. Mulţi PSD-işti sunt implicaţi. Şi lucrurile astea le-am văzut şi eu în media. Sunt lucruri legate de privatizări şi lui Ponta îi e frică", a spus Blaga.

Totodată, liderul PDL consideră că venirea în ţară a lui Hayssam este de bun augur şi demonstrează că "nimeni nu scapă de braţul legii".

Vineri dimineaţă, Omar Hayssam a fost predat Poliţiei Române, anunţa purtătorul de cuvânt al şefului statului, Bogdan Oprea, precizând ulterior că sirianul se află în arestul Poliţiei, fiind predat poliţiştilor la ora 6.40.

În martie 2005, jurnaliştii Marie Jeanne Ion, Sorin Mişcoci şi Ovidiu Ohanesian au fost răpiţi la Bagdad.

Citeşte şi Marie Jeanne Ion, despre reţinerea lui Omar Hayssam: Era să mor în 2005, aş vrea să ştiu de ce

Sorin Mişcoci, despre Hayssam: Eram convins că va fi adus. Să vedem ce are de spus

Ovidiu Ohanesian, despre prinderea lui Omar Hayssam: Una din cele mai mari surprize VIDEO

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
10 aug 00:04
...Ponta, precizând că pe numele sirianului nu fusese emis mandat de supraveghere, astfel că Ministerul de Interne nu avea Citește mai departe… Citeste mai departe ...
1
EUR
4.8582
RON
20 Sep
noapte 12 °
zi 27 °
Ultimele joburi adaugate
24 H