Blaga i-a cerut în plen demisia de onoare lui Ponta. Parlamentarii USL l-au huiduit

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, i-a cerut  lui Victor Ponta, în plenul Camerelor reunite, să demisioneze de la conducerea Guvernului datorită scandalului de plagiat care afectează imaginea României şi pentru faptul că a nesocotit decizia Curţii Constituţionale mergând la Bruxelles în locul preşedintelui Traian Băsescu.

RomaniaTV.net
03 iul. 2012, 11:00
Blaga i-a cerut în plen demisia de onoare lui Ponta. Parlamentarii USL l-au huiduit

Anuntul discursului lui Victor Ponta din Palament a fost primit cu aplauze de parlamentarii USL. În acest timp, membrii PDL au părăsit sala de plen. Ei au lasat pe pupitre foi cu mesaje ca „Salvaţi ICR”, „Salvaţi TVR”, „Salvaţi Monitorul Oficial”.

Preşedintele Senatului, Vasile Blaga, i-a cerut marţi, în plenul reunit al Parlamenului, premierului Victor Ponta să îşi dea demisia, pentru acuzaţiile de plagiat, acuzând noua guvernare că se îndreaptă spre dictatură.

„Domnule Ponta, ne-aţi prezentat un fel de raport că aţi fost la Bruxelles, dar nu aţi spus că aţi încălcat grav Constituţia României. Aţi deschis calea către anarhie. Acesta este mesajul pe care l-aţi dat românilor şi pe care l-aţi dus la Bruxelles (…) După exemplul dumneavoastră, cetăţenii or să spună că nu mai respectă nicio lege pentru că primul-ministru le-a spus acest lucru”, a declarat Vasile Blaga după ce Ponta a prezentat în faţa Parlamentului concluziile Consiliului European de vară.

Liderul PDL l-a acuzat pe Ponta că i-a minţit pe români spunând că a primit mandat de la Parlament pentru a merge la Bruxelles. „Parlamentul nu v-a dat niciun mandat, ci a adoptat doar o declaraţi politică fără efecte juridice. În al doilea rând, nu se pot pune în balanţă deciziile Parlamentului cu deciziile Curţii Constituţionale. Hotărâtor este rolul jucat de fiecare instituţie în statul de drept: Parlamentul adoptă legi, iar CCR vdeghează la respectarea Constituţiei şi a legalităţii”, a spus Vasile Blaga.

Apoi Ponta a fost acuzat că a iniţiat o campanie a USL de confiscare a instituţiilor statului, ce va avea efecte negative asupra funcţionării democraţiei româneşti. „Nu va mai trece mult timp şi oamenii vor fi arestaţi pe stradă pentru deliocte de opinie pentru că îndrăznesc să gândească”, a spus Blaga, afirmaţie care a provocat huiduielile parlamentarilor USL.

Blaga i-a cerut apoi lui Ponta demisia de onoare datorită scandalului de plagiat. „Faptul că aţi plagiat este demonstrat de oameni a căror integritate şi imparţialitate este respectată (…) Credibilitatea unei ţări nu trebuie legată de nicio persoană, indiferent de numele ei”, a mai spus Blaga.