Blaga, IRITAT de afirmaţiile lui Ponta. Liderul PDL recunoaşte însă că NU vorbeşte limba engleză

Liderul PDL Vasile Blaga a declarat, miercuri, la România TV, că participarea preşedintelui Traian Băsescu la reuniunea PPE este "o situaţie delicată în capul domnului Ponta". Blaga a răspuns şi ironiilor premierului potrivit cărora îl vor durea mâinile de la cât va vorbi cu partenerii populari, spunând că el nu a ascuns niciodată că nu vorbeşte limba engleză.

RomaniaTV.net
17 oct. 2012, 09:51
Blaga, IRITAT de afirmaţiile lui Ponta. Liderul PDL recunoaşte însă că NU vorbeşte limba engleză

Îmi voi ţine discursul în limba română. Nu am spus niciodată că vorbesc limba engleză. Nu o vorbesc. Mă exprim mult mai clar în română decât în franceză. Ţinând cont de faptul că româna este o limbă oficială a UE, voi vorbi în limba română.

Eu nu am ascuns că nu cunosc limba engleză, cum dânsul încearcă să ascundă în permanenţă furtul intelectual de care îl acuză toată lumea şi pentru care nu ar da mâna cu el aproape nici unul dintre şefii de stat şi de Guvern care vin aici. Cred că doamna Merkel într-o situaţie similară l-a demis pe ministrul apărării pe când dl Ponta e ca o floare, nu-l deranjează nimeni”, a spus Blaga.

În ceea ce priveşte participarea preşedintelui Traian Băsescu, Blaga a arătat că este normală invitarea şefului statului român la reuniunea PPE unde vin şefi de stat şi de guverne. „Situaţia este delicată în capul domnului Ponta„, a precizat liderul PDL.

Întrebat dacă Traian Băsescu i-a sunat pe liderii europeni pentru a veni la Bucureşti, Blaga a spus că nu ştie acest lucru, iar, dacă ar fi făcut-o, nu ar fi nici o problemă.

Blaga a mai apreciat că organizarea congresului PPE este „foarte reuşită”: „Dacă a leşinat o persoană, nu înseamnă că este o problemă de organizare.

Întrebat dacă sunt candidaţi PDL care au fost eliminaţi de pe listele pentru parlamentare în urma aplicării criteriilor de integritate, Blaga a spus că sunt „destul de mulţi colegi”, iar luni numele acesteroa vor fi date publicităţii.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, marţi, că pe omologul său democrat-liberal, Vasile Blaga, îl vor durea mâinile la Congresul PPE, de la cât va vorbi cu partenerii săi populari, el apreciind că „e greu cu translator”.