Blaga îşi doreşte ca două posturi de prim-vice să fie ocupate de femei. Cine ar fi pretendentele

Liderul PDL, Vasile Blaga, afirmă, într-un interviu acordat Agerpres, că îşi doreşte ca două din cele patru funcţii de prim-vicepreşedinte al PDL să fie ocupate de femei, precizând că Anca Boagiu, Andreea Paul, Raluca Turcan şi Valeria Schelean sunt "foarte bine pregătite profesional şi politic".

04 apr. 2013, 08:12
Blaga îşi doreşte ca două posturi de prim-vice să fie ocupate de femei. Cine ar fi pretendentele

„Nu doar două nume o să vă spun, o să dau patru nume care îmi vin imediat în minte de colege extraordinar de bine pregătite profesional şi politic. Anca Boagiu, de exemplu, actualmente vicepreşedinte al partidului, dar şi vicepreşedinte al Partidului Popular European, care are o experienţă politică, administrativă, internă şi internaţională extraordinară. Andreea Paul, cu o experienţă administrativă şi politică de invidiat, este o foarte bună profesionistă. A realizat un scor foarte bun într-un colegiu roşu, în Ţara Oaşului, în care nu s-a pus niciodată problema ca noi să avem vreo şansă. Raluca Turcan este o altă colegă de-a noastră care are o prezenţă publică foarte bună, respectată în colegiu şi respectată în partid. Din generaţia mai tânără este Valeria Schelean, o colegă foarte bine pregătită în zona juridică, zece ani de experienţă de avocatură şi care deşi este la primul mandat a fost aleasă vicepreşedinta Comisiei de revizuire a Constituţiei”, a declarat preşedintele PDL.

Liderul democrat-liberalilor a punctat că nu îşi doreşte ca în echipa de conducere pe care o va coordona să fie aleşi „oameni care nu cred în viitorul PDL”, „oameni care s-ar bucura de anumite insuccese pe termen mediu ale acestui partid’ sau ‘oameni care să se laude doar că fac parte din conducerea PDL şi asta să fie ca un trofeu pentru ei”

Pe de altă parte, Blaga a arătat că o colaborare a PDL cu alte formaţiuni politice de centru-dreapta va fi posibilă în măsura în care acestea se vor valida într-o competiţie electorală, cum ar fi alegerile europarlamentare, lăsând să se înţeleagă că democrat-liberalii şi Alianţa D.A. (Forţa Civică şi PNCŢD) vor avea liste separate la scrutinul pentru PE din 2014.

PDL îşi propune în continuare ca în jurul lui să aducă structuri ale societăţii civile, dacă este posibil şi componente politice care împărtăşesc aceleaşi valori ca şi noi, dar colaborări cu alte formaţiuni politice vor fi posibile după ce acestea se vor valida într-o competiţie electorală, de exemplu la europarlamentare”, a declarat preşedintele PDL.

Vasile Blaga a adăugat, în susţinerea afirmaţiilor sale, că există deja două experienţe – una reuşită, PDL, şi una mai puţin reuşită, ARD.

„Să nu uităm că avem o experienţă în acest sens, avem de fapt două experienţe. Una foarte reuşită, PDL, în care două partide care la parlamentare confirmaseră, PD şi PLD, au fuzionat şi au format PDL. Şi avem şi o experienţă cu reuşite mai puţine, ARD, în care, sigur, timpul pe care l-am avut la dispoziţie a fost foarte scurt pentru a populariza această construcţie politică. Reuşite puţine au fost şi în teritoriu, pentru că pe de o parte a fost vorba de un partid care era bine structurat – PDL, iar pe de altă parte de formaţiuni care aveau la Bucureşti generali, dar nu prea aveau soldaţi în teritoriu. Deci vor trebui să îşi confirme forţa politică într-o competiţie electorală”, a explicat Blaga.

Întrebat dacă în acest fel se prefigurează ca PDL să prezinte liste proprii la europarlamentarele din 2014, iar Alianţa D.A. să meargă cu listele sale de candidaţi, liderul democrat-liberalilor a spus: ‘Probabil spre asta ne vom îndrepta’.

„Un lucru este sigur. A învăţat multe lucruri în această perioadă PDL-ul. Şi a învăţat, poate e o expresie cam aspră, nu mai face cadouri politice”, a declarat preşedintele PDL.

Cât priveşte colaborarea cu Mişcarea Populară, Vasile Blaga a spus: „Atât timp cât rămân o fundaţie, nu avem probleme. Obiectivele pe care şi le-au propus seamănă foarte bine cu un program de guvernare de centru-dreapta. Nimic imputabil din punctul nostru de vedere, dar în momentul în care se vor transforma în partid, dacă o vor face, să nu ne facem că nu vedem în ce conjunctură a apărut această Mişcare Populară: după Convenţia Naţională Extraordinară a PDL. Şi bineînţeles că, dacă vom fi pe acelaşi culoar politic, ne vom confrunta şi cu dânşii.”