Blaga, liderilor PDL: Îi răspundem lui Băsescu doar dacă mai intervine brutal în competiţie

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, le-a spus, într-o întâlnire, duminică, liderilor organizaţiilor judeţene PDL, că partidul nu intră "într-o discuţie" cu şeful statului şi că "singura reacţie fi va eventual de răspuns dacă preşedintele mai intervine brutal în competiţia internă", afirmă surse PDL.

RomaniaTV.net
18 feb. 2013, 06:12
Blaga, liderilor PDL: Îi răspundem lui Băsescu doar dacă mai intervine brutal în competiţie

„Noi nu intrăm într-o discuţie cu preşedintele Traian Băsescu, şi vom vorbi doar despre oamenii din PDL, ce trebuie făcut. Singura reacţie va fi, eventual, de răspuns dacă preşedintele mai intervine brutal în competiţia noastră internă. Noi nu ne-am dezis de parteneriatul cu Traian Băsescu şi am susţinut, în campania de referendum, statul de drept, în timp ce unii nu participau nici la dezbateri publice, nici la mitinguri”, a precizat Blaga, potrivit surselor citate.

Conducerea PDL s-a întâlnit, duminică seară, la sediul central al partidului, cu liderii organizaţiilor judeţene ale partidului, pentru ca preşedintele PDL, Vasile Blaga, să prezinte viziunea sa privind evoluţia PDL, unii participanţi la această reuniune considerând „incorecte” afirmaţiile preşedintelui Băsescu despre PDL, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse democrat-liberale.

Potrivit surselor citate, Blaga a arătat că PDL trebuie reconstruit „de la firul ierbii” şi că „valoarea PDL vine dintr-o echipă puternică”.

El la mai spus că în 2014 PDL ar putea lua 25% la europarlamentare şi poate avea un candidat puternic la Preşedinţie, „care să joace finala”.

„Să avem oameni care să placheze de la om la om lideri politici din USL! Trebuie promovaţi oameni care să performeze în discursul public şi să poată purta dezbateri tematice cu cei de la USL”, le-a mai spus Blaga liderilor judeţeni prezenţi.

Blaga a arătat că oragnizaţia Arad a partidului a pierdut, de la alegerile locale la cele generale, 47% din voturi, adică mai mult decât a pierdut organizaţia Vrancea, condusă de Alin Trăşculescu.

Theodor Stolojan, prezent la această întâlnire, a arătat, potrivit surselor, că democrat-liberalii nu au niciun interes să se certe cu Traian Băsescu. „Nu avem niciun interes să ne certăm cu Traian Băsescu. Nu trebuie să împingem conflictul în mass-media. Trebuie doar să spunem lucrurile reale. Chiar dacă măsurile la guvernare au fost corecte, contează percepţia oamenilor”, a precizat Stolojan, potrivit surselor citate.

El a mai spus că refacerea partidului este un drum lung şi că este important interesul naţional, „însă mult mai importantă este atitudinea corectă faţă de omul de lângă tine, fie că e în politică, fie că e în afară”.

Liderul PDL Dorin Florea a arătat, la rândul său, că democrat-liberalii au pierdut din cauza modului în care s-au comportat la guvernare, „din cauza unor oameni care, în narcisismul lor, au confundat notorietatea cu încrederea”.

„Mi se pare stupid să se spună că suntem mediocri, dar să o susţinem pe Elena, sau să ne luptăm cu Elena!”, a spus Dorin Florea, potrivit surselor citate.

La reuniune a participat şi Cezar Preda. „Treaba e groasă, mi-e teamă să mă gândesc unde am putea ajunge cu acest conflict”, a declarat, la rândul său, acesta, citat de sursele menţionate.

Potrivit surselor, Preda a spus că îi este groază de faptul că democrat-liberalii ar putea asista la „multe lucruri incorecte”.

„Se reproşează că nu am dus comunicarea bine în timpul guvernării. Dar cine trebuia să facă comunicarea, nu miniştrii, cu acţiunile lor? Noi nu suntem hoţi, nu vrem să furăm alegerile… Mi-e groază că o să asistăm la foarte multe lucruri incorecte”, a opinat Cezar Preda, conform surselor din PDL.

De asemenea, Constantin Ostaficiuc, lider al PDL Timiş, a declarat că „este posibil ca unii să dorească să se rupă de partid”. „Reconstrucţia este mai grea decât construcţia, că nu ştii pe cine să te bazezi, că unii te-au trădat. E posibil ca unii să dorească să se rupă de partid, deja ni s-au dat semnale în sensul acesta, ni s-a vorbit de Noua Republică, de Forţa Civică”, a precizat Ostaficiuc, citat de surse.

Liderul PDL Raluca Turcan a declarat, la rândul ei, că este regretabil că partidul a ajuns în situaţia actuală şi că ar fi trebuit să fie o competiţie între Vasile Blaga şi cinva din partid, şi nu să se transforme într-o competiţie Blaga-Băsescu.

„Eu cred că lucrul acesta este dăunător, atât pentru PDL, cât şi pentru preşedinte. De aceea noi trebuie să fim echilibraţi, pentru a nu da prilejul preşedintelui să intre într-un război cu PDL, pentru că şi adversarii politici atât ar aştepta, pentru a începe un nou demers de suspendare. Trebuie să restabilim adevărul fără patimă. Şi e incorect ca discursul unor colegi din PDL să semene perfect cu discursul USL”, a spus Turcan, potrivit surselor.

La rândul ei, Anca Boagiu a precizat că „mizeria aruncată acum de unii membri din PDL demolează PDL”, potrivit surselor.

„Mizeria aruncată acum de unii membri din PDL demolează PDL-ul. Dacă se desprinde o falie din PDL, asta e, eu ţin cu partidul”, a arătat Boagiu.