Blaga: Listele pentru parlamentare sunt finalizate. Mihail Neamţu va candida pe listele ARD

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, miercuri, că listele pentru alegerile parlamentare sunt finalizate şi vor fi discutate, joi, în şedinţa Colegiului Director al partidului, arătând că sunt peste 450 de candidaţi şi că Mihai Neamţu va candida din partea alianţei ARD.

RomaniaTV.net
10 oct. 2012, 13:06
Blaga: Listele pentru parlamentare sunt finalizate. Mihail Neamţu va candida pe listele ARD

„Mâine (listele candidaţilor n.r.) le vom discuta, aşa cum este statutar, în Colegiul Director Naţional. Sperăm să nu fie cazul de incompatibilităţi, ar putea să apară la atâţia candidaţi, 450 de candidaţi, dar sper să nu fie, astfel încât săptămâna viitoare să le şi depunem”, a precizat Blaga, răspunzând la o întrebare pe această temă.

Întrebat dacă Mihai Neamţu va candida ca independent sau din partea Alianţei România Dreaptă, Blaga a spus: „Mihai Neamţu va candida din partea alianţei”.

Partidul Noua Republică nu a semnat protocolul Alianţei România Dreaptă din cauza faptului că înregistrarea partidului la Tribunal a fost contestată şi nu mai era timp pentru rezolvarea acestei situaţii, a declarat, pe 12 septembrie, liderul PNR, Mihail Neamţu.

Neamţu a precizat, într-o conferinţă de presă, că PNR era în situaţia de a fi obţinut, în 28 iunie, o decizie favorabilă privind înregistrarea partidului la Tribunalul Bucureşti, dar între timp a apărut o contestaţie care practic blochează înregistrarea.

El a explicat că traseul dosarului a fost blocat între Tribunal şi Curtea de Apel, iar Curtea de Apel va rezolva situaţia în 15 zile, fiind prea târziu ca PNR să semneze protocolul alianţei.

Neamţu a mai precizat că, pentru respectarea calendarului electoral, protocolul alianţei trebuie semnat până luni.

Mihail Neamţu a mai spus că Noua Republică rămâne partener al alianţei în Comisiile de selectare a candidaţilor, de integritate şi Comisia politică şi că partidul nu este împiedicat să participe la procesul de selectare a candidaţilor.

„Noua Republică explorează, în acest moment, căi şi soluţii juridice pentru a avea candidat care să participe pe listele alianţei, la alegeri. Avem sentimentul că vom găsi o soluţie până marţi, miercuri. Noua Republică va avea zeci de candidaţi”, a adăugat Mihail Neamţu.