Blaga: Nu cred că Meleşcanu va intra în bătălia prezidenţială, PNL are alt candidat

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, consideră că Teodor Meleşcanu nu va intra în cursa electorală pentru alegerile prezidenţiale din acest an pentru că PNL are deja un candidat.

RomaniaTV.net
20 ian. 2014, 10:45
Blaga: Nu cred că Meleşcanu va intra în bătălia prezidenţială, PNL are alt candidat

„Nu vreau să comentez astfel de lucruri. E problema domnului Meleşcanu. După câte ştiu, dânsul a plecat din PNL. Probabil se va întoarce în PNL, e problema domniei sale”, a declarat luni preşedintele PDL, înainte de şedinţa BPN al partidului, întrebat cum comentează o posibilă revenire a actualului şef al SIE în politică, potrivit Agerpres.

Blaga a adăugat că declaraţia lui Meleşcanu despre faptul că va folosi informaţiile acumulate ca şef al SIE în cazul unei reveniri în politică nu este „o exprimare fericită”.

„Adică nu ai îndeplinit pe parcursul unei perioade de timp un rol atât de important ca şef al unei structuri de informaţii, a doua ca forţă în ţară, şi lucrurile acestea să le foloseşti într-o bătălie politică. Nu cred că la asta a vrut să se refere domnul Meleşcanu, la câtă experienţă politică are. (…) Dar, până la urmă, lucrurile pot fi interpretate exact cum le spuneţi şi dumneavoastră şi atunci ele ar părea grave. Nu cred că le va utiliza, cum nu cred că dânsul va intra în bătălia prezidenţială. PNL-ul are alt candidat”, a adăugat preşedintele PDL.

Joia trecută, întrebat dacă ia în considerare o posibilă candidatură la prezidenţiale, şeful SIE, Teodor Meleşcanu, a răspuns: „N-am discutat cu nimeni asemenea chestiuni. Din punctul meu de vedere, sunt disponibil, în cazul în care va exista un interes”.

Teodor Meleşcanu a spus că ia în calcul o întoarcere în politică, după mandatul la conducerea SIE: „Percep poziţia de director al SIE ca o paranteză în cariera politică, o paranteză deschisă, care oricând îmi va da posibilitatea să revin. Mă gândeam că ar fi mare păcat să nu pot fructifica toate informaţiile pe care le-am obţinut în această perioadă”.