Blaga: Nu cred că USL va trage de timp şi va convoca sesiunea extraordinară a Parlamentului

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, marţi, că nu crede că USL va trage de timp la convocarea sesiunii extraordinare a Parlamentului care să constate invalidarea referendumului, arătând că liderul grupului parlamentar socialist din PE a cerut PSD să valideze rapid rezultatul votului popular.

RomaniaTV.net
31 iul. 2012, 10:03
Blaga: Nu cred că USL va trage de timp şi va convoca sesiunea extraordinară a Parlamentului

Întrebat dacă se aşteaptă ca USL să tragă de timp şi să nu convoace sesiunea extraordinară a Parlamentului, Blaga a spus: „Dacă nu, vom convoca noi, dar nu cred că vor face lucrul acesta. Uitaţi-vă doar la declaraţiile liderului grupului parlamentar socialist din PE care cere PSD să respecte regulile şi să valideze rapid să recunoască rezultatele votului popular. Asta vom face şi noi”.

El a adăugat că sunt proceduri care trebuie urmate, arătând că probabil miercuri vor fi prezentate datele primare. El a mai spus că PDL a anunţat că prezenţa la referendum este 46,26% şi că atât va fi şi în datele oficiale ale BEC.

„Reamintesc că am spus că rezultatul final va fi 46,26%, atât va fi”, a adăugat Blaga.

El a mai spus că a cerut liderilor judeţeni ai PDL să vină cu copiile listelor electorale suplimentare pentru ca acestea să fie verificate şi să fie sancţionaţi cei care au votat multiplu.

„Am cerut colegilor copiile după listele electorale suplimentare şi ele vot fi verificate. Le vom verifica şi noi, în 60 de zile AEP are obligaţia să facă acest lucru, cei care au greşit vor plăti”, a precizat Blaga înaintea şedinţei BPN al PDL.