Blaga: Nu mă bucură, nici nu mă întristează înregistrarea Partidului Mişcarea Populară

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat miercuri că nu îl bucură, dar nici nu îl întristează înregistrarea Partidului Mişcarea Populară, transmite Agerpres. El a adăugat că o serie de consilieri de la Cotroceni au intrat marţi în 'legalitate'.

29 ian. 2014, 20:41
Blaga: Nu mă bucură, nici nu mă întristează înregistrarea Partidului Mişcarea Populară

‘Nici nu mă bucură, nici nu mă întristează înregistrarea Partidului Mişcarea Populară. Este dreptul unor cetăţeni români să-şi înregistreze o formaţiune politică. Iată, au îndeplinit condiţiile şi au înregistrat-o. Lucrurile erau previzibile, pentru că ieri în sfârşit au intrat în legalitate o serie de consilieri de la Cotroceni, pentru că era impardonabil, unii dintre ei cu rang de miniştri, cei care erau consilieri prezidenţiali, alţii cu rang de secretari de stat, cei care erau consilieri de stat, să facă politică partizană pentru cu totul alte lucruri pentru care erau consilieri’, a spus Blaga, la TVR 1.

El a arătat că relaţiile PDL cu PMP depind de noul partid.

‘Temperatura relaţiilor dintre acest nou partid – PMP – şi PDL va depinde doar de acest partid, dacă ne vor agresa şi ne vor agresa organizaţii vom fi în conflict, în dispută, vom fi adversari politici’, a spus liderul PDL, precizând că PMP va fi privit ca adversar politic în situaţia în care va recurge la racolări din rândurile democrat-liberalilor.

Vasile Blaga a fost întrebat dacă deputatul PDL Elena Udrea s-ar putea înscrie în PMP.

‘Din punctul de vedere al PDL, partidul şi-a spus punctul de vedere. Pe noi nu ne bucură nicio plecare. (…)Dar faţă de doamna Udrea partidul a spus ori, ori. Suntem într-un an electoral, toţi care au alte puncte de vedere decât cele stabilite prin vot de către partid vor trebui să-şi găsească un alt drum în viaţă’, a spus preşedintele democrat-liberalilor, precizând că nu a mai sesizat ca Elena Udrea să aibă în ultima perioadă critici la adresa partidului.

Blaga a subliniat că nu a fost cazul să se ia măsuri împotriva Elenei Udrea, deoarece ea nu a mai avut observaţii la adresa PDL.

‘Ce a fost în partid nu va mai fi niciodată’, a mai spus Blaga.

Preşedintele PDL a menţionat că decizia privind candidatura la alegerile prezidenţiale a lui Cătălin Predoiu a fost luată de 137.000 de membri de partid. De asemenea, el a spus că nu crede că primarul Clujului, Emil Boc, ar putea părăsi PDL pentru PMP.

‘Eu nu voi părăsi niciodată PDL’, a adăugat Vasile Blaga.

Partidul Mişcarea Populară a fost înregistrat miercuri ca partid politic, preşedintele formaţiunii, Eugen Tomac, afirmând că PMP se va consolida pe eşichierul politic românesc în zona de centru-dreapta, un partid al clasei de mijloc.

Preşedintele Traian Băsescu a semnat marţi mai multe decrete şi decizii de eliberare din funcţie începând cu 1 februarie a unor consilieri prezidenţiali şi de stat, printre care Sebastian Lăzăroiu, Daniel Funeriu, Gabriel Berca şi Adrian Rădulescu.

Astfel, Băsescu a semnat decretele de eliberare din funcţie a consilierilor prezidenţiali Gabriel Berca, Adrian Rădulescu, Sebastian Lăzăroiu, Virgil Păunescu, Daniel Funeriu.

De asemenea, preşedintele a semnat deciziile de eliberare din funcţie a consilierilor de stat: Maria Bitang, Raluca Boboc şi Daniel-Andrei Moldoveanu.

Potrivit unor surse, unii dintre consilierii prezidenţiali ar urma să intre în cursa pentru alegerile europarlamentare pe listele Mişcării Populare.

VEZI SI:

PMP, înscris în Registrul partidelor. Tomac: 29 ianuarie 2014 rămâne în istorie data de naştere a PMP