PMP, înscris în Registrul partidelor. Tomac: 29 ianuarie 2014 rămâne în istorie data de naştere a PMP

Partidul Mişcarea Populară va fi înscris în Registrul partidelor politice, în urma deciziei definitive dată miercuri de judecătorii de la Curtea de Apel Bucureşti, liderul formaţiunii, Eugen Tomac, declarând că "29 ianuarie 2014 va rămâne în istorie ca dată de naştere a PMP".

RomaniaTV.net
29 ian. 2014, 14:52
PMP, înscris în Registrul partidelor. Tomac: 29 ianuarie 2014 rămâne în istorie data de naştere a PMP

Curtea de Apel a hotărât să menţină decizia dată de Tribunalul Bucureşti, din 16 septembrie 2013, care a dispus înregistrarea PMP în Registrul partidelor.

Hotărârea a fost contestată, la Curtea de Apel Bucureşti (CAB), de Alianţa Partidul Popular European – Creştini Democraţi şi Democraţi Europeni, Octavian Bot, Partidul Democrat şi Asociaţia Celor Care au Luptat în Revoluţia din Decembrie 1989 „Phoenix” Constanţa.

Cererea de înscriere a fost înregistrată pe rolul instanţei de Eugen Tomac, Teodor Anatol Baconschi, Dragoş Mihael Ciupar, Răzvan Adrian Papahagi, Cristian Petrescu şi Partidul „Mişcarea Populară”.

„Astăzi, la mai bine de şase luni de la depunerea actelor la Tribunal pentru înregistrarea juridică drept partid politic, Curtea de Apel Bucureşti a respins apelurile la Decizia de înregistrare a PMP. Pe cale de consecinţă, Decizia Tribunalului rămâne definitivă şi irevocabilă”, precizează Eugen Tomac, într-un comunicat.

Tomac afirmă că „data de 29 ianuarie 2014 va rămâne în istorie ca dată de naştere a Partidului Mişcarea Populară”.

„De astăzi, PMP este, oficial, partid politic şi trece la o nouă etapă, cea a consolidării şi dezvoltării sale ca partid de centru-dreapta pe eşichierul politic al României. Ne reafirmăm acum ca fiind un altfel de partid, care îşi propune o altă cultură politică ca alternativă la actuala lipsă de viziune din spaţiul politic. Îi aşteptăm lângă noi pe toţi românii de bună credinţă, vrednici şi cinstiţi să ni se alăture în lupta noastră ca partid al clasei de mijloc, în slujba binelui comun”, mai declară Eugen Tomac.

Preşedintele Traian Băsescu a semnat, marţi, decretele şi deciziile de eliberare din funcţie pentru consilierii prezidenţiali Sebastian Lăzăroiu, Daniel Funeriu, Virgil Păunescu, Adrian Rădulescu şi Gabriel Berca, şi pentru consilierii de stat Maria Bitang, Raluca Boboc şi Daniel Moldoveanu.

Fostul consilier prezidenţial Daniel Funeriu a scris, marţi, pe pagina de Facebook, că se înscrie în Partidul Mişcarea Populară pentru a-l creşte şi a-l face puternic şi că va cere încrederea colegilor pentru a reprezenta PMP în Parlamentul European.