Blaga: Nu mă interesează şefia Senatului

Senatorul PDL Vasile Blaga a declarat, luni, că nu este interesat de şefia Senatului, el precizând, pe de altă parte, că Mircea Geoană a fost propus pentru şefia forului de către grupul PSD-PC, dar a fost susţinut de PDL. Blaga a spus că este nevoie de două voturi: unul prin care Geoană îşi pierde funcţia şi altul prin care este votat noul preşedinte al Senatului.

RomaniaTV.net
07 nov. 2011, 16:52
Blaga: Nu mă interesează şefia Senatului

„PSD i-a retras spirjinul domnului Geoană şi de aceea lucrurile sunt absolut discutabile, mai puţin faptul că ar trebui să fie mai multe voturi: un vot al Senatului prin care domnul Geoană îşi pierde funcţia, şi nu cred că va fi o problemă asta – eu nu cred că cineva de la putere îl susţine. În al doilea rând – un vot pentru un nou preşedinte. De aici lucurile se discută: să nu uităm el atunci a fost propus de un grup parlamentar, PSD-PC, şi susţinut de PDL. Citiţi cu mare atenţie stenogramele – când faceţi analizele – ale şedinţei din Senat de atunci”, a spus Blaga.

El a precizat că, personal, nu îl interesează funcţia de preşedinte al Senatului.

Liderul grupului PDL din Senat, Cristian Rădulescu, a declarat, luni, că partidele coaliţiei guvernamentale se vor consulta pentru a face o nominalizare la şefia Senatului, dacă Mircea Geoană va fi revocat de PSD.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, luni, că BPN şi grupul senatorilor partidului au decis ca Titus Corlăţean să fie propus pentru funcţia de preşedinte al Senatului, iar Mircea Geoană să preia şefia Comisiei de politică externă a acestui for legislativ.

PSD a solicitat oficial, ulterior, în plenul Senatului, condus de Mircea Geoană, înlocuirea acestuia din funcţie cu Titus Corlăţean.

Liderul PSD, Ilie Sârbu, a făcut la tribună solicitarea de introducere a acestui punct pe ordinea de zi a plenului de luni.