Blaga: Nu se pune problema unei fuziuni PDL-PNL

Vasile Blaga, presedintele PDL, a declarat luni ca "nu se pune problema unei fuziuni intre PDL si PNL". Blaga a spus insa ca PDL nu se va opune intrarii liberalilor in Partidul Popular European (PPE). 

RomaniaTV.net
26 mai 2014, 11:16
Blaga: Nu se pune problema unei fuziuni PDL-PNL

„Salut decizia lui Crin Antonescu de a-si trimite europarlamentarii in PPE”, a spus Vasile Blaga.

Crin Antonescu, preşedintele PNL, a declarat luni că, având în vedere rezultatele de la alegerile europarlamentare, el va propune ca eurodeputaţii liberali să adere la grupul Partidului Popular European (PPE), care s-a opus intrarii României în Schengen.

Orizontul politic care se deschide este stânga – dreapta.(…) În urma consultării şi cu mulţi colegi, la BPC voi propune ca europarlamentarii PNL să adere la PPE. Este o decizie pe care eu o voi propune şi care sper să fie adoptată – nu ne putem asuma riscul ca Comisia Europeană să fie condusă de un preşedinte socialist (…) există o compatibilitate doctrinară, de orientare strategică,”, a spus Antonescu.

„Cine va avea mai multe mandate între PPE şi PES va desemna preşedintele Comisiei Europene. Opţiunea noastră este una foarte clară, pentru dreapta, pentru un preşedinte al Comisiei Europene din partea PPE”, a completat Crin Antonescu.

El a notat că există o compatibilitate doctrinară între PPE şi PNL, „care este tradiţional un partid de dreapta, cel mai vechi partid de dreapta din România’. ‘Dreapta trebuie să îşi unească forţele în Europa, dreapta trebuie să îşi unească forţele în România. Sper ca la Biroul Central această decizie să fie luată”, a adăugat Crin Antonescu

Liderii ALDE susţin că, în urma „deciziei nefericite” a lui Antonescu, delegaţia PNL în PE s-ar alătura lui Traian Băsescu prin intrarea în PPE, arătându-şi astfel slăbiciunea în loc să meargă pe propria forţă în Legislativul UE.