Blaga: PDL cere DEMISIA întregului Guvern Ponta

PDL cere demisia întregului Guvern condus de Victor Ponta. Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat că, prin demisiilor lor, Ioan Rus şi Victor Paul Dobre "nu doresc să continue implicarea MAI în demersul politic iniţiat de Guvernul Ponta".

RomaniaTV.net
06 aug. 2012, 09:57
Blaga: PDL cere DEMISIA întregului Guvern Ponta

PDL consideră că mai mult decât oricând se impune demisia întregului guvern Ponta, cel care a organizat referendumul din 29 iulie. Am văzut poziţiile domnilor Rus şi Dobre, înţelegem că dânsii nu doresc să continue implicarea ministerului în demersul politic iniţiat de Guvernul Ponta care doreşte iniţierea unui mini referendum„, a spus preşedintele PDL, Vasile Blaga.

Liderul democrat-liberal a criticat intenţia USL de a scoate de pe listele electorale permanente cetăţenii cu drept de vot, dar care au domiciliul în afara teritoriului României.

„Am asistat la o declaraţie fără precedent în ultimii 22 de ani. Domnul Rus spune că un preşedinte în funcţie, fie el şi interimar, a făcut presiuni asupra ministrului de Interne. De asemenea, domnul Rus a reconfirmat numărul cetăţenilor cu drept de vot de peste 18,3 milioane de cetăţeni. (…) Datele privind cetăţenii români se actualizează în permanenţă de direcţia de profil din cadrul MAI şi în maxim 10 zile sunt scoşi din evidenţă cetăţenii care au decedat, dar introduşi nou născuţii. Se actualizează şi bazele de date ale celor care au împlinit 18 ani între timp. Nu pot fi scoşi cetăţeni care au domiciliul altundeva decât în România, dacă nu şi-au pierdut între timp dreptul electoral”, a mai spus Vasile Blaga.

Democrat-liberalii şi-au anunţat intenţia de a avea o întâlnire cu delegaţia FMI din cauza „deprecierii fără precedent a mediului economic şi a ruperii stabilităţii macroeconomice a României, iar domnul Adriean Videanu a fost însărcinat cu demersurile necesare obţinerii unei astfel de întrevederi”

„Asistăm la situaţii dezastruoase în Agricultură şi Sănătate. Recolta din acest an va fi mai mică de jumătate faţă de anul trecut, iar guvernul nu a luat nicio măsură. În sănătate vor avea acces tot mai puţin români, mai ales pensionari şi oameni cu boli cronice. Am informat colegii şi despre prima rundă de discuţii cu cei cu care vrem să realizăm centru dreapta. Toţi ne dorim realizarea aceste construcţii, iar următoarea întâlnire va avea loc la sediul dlui Mihai Răzvan Ungureanu. (…) Au făcut atâtea promisiuni înainte de a ajunge la putere, dar apoi le-au transferat pe toate pentru anul viitor. Numai că, iată, seceta nu iartă, măsurile anunţate îşi produc efectele, din păcate. Economia se prăbuşeşte, şomajul creşte. Asta este realitatea unei ţări guvernate de un guvern Ponta pe care nu-l interesează decât referendumul. Domnul preşedinte interimar Antonescu spunea lumii acum câteva luni că nici n-ar trebui să voteze cei din străinătate, dacă nu plătesc impozite în România. Au majoritate clară în Parlament, îi rugăm să guverneze bine România”, a mai spus Blaga.