Blaga: PDL va ataca la Curtea Constituţională revocarea din funcţie a Avocatului Poporului VIDEO

PDL va ataca la Curtea Constituţională hotărârea pe care o va lua Parlamentul pentru revocarea Avocatului Poporului, a anunţat, marţi, preşedintele PDL, Vasile Blaga.

RomaniaTV.net
03 iul. 2012, 07:46
Blaga: PDL va ataca la Curtea Constituţională revocarea din funcţie a Avocatului Poporului VIDEO

În legea Avocatului Poporului există o prevedere că poate fi schimbat dacă încalcă grav Constituţia, dar nu despre asta este vorba, ştim cu toţii. USL nu guvernează, a avut aseară o şedinţă de Guvern în care nu a luat nicio decizie. Scopul lor în continuare este acela de a acapara punct cu punct toate instituţiile statului. Bineînţeles că hotărârea pe care o va lua Parlamentul noi o vom ataca la Curtea Constituţională„, a precizat Vasile Blaga, preşedinte al Senatului, citat de MEDIAFAX.

Prima reacţie a Avocatului Poporului: Mă aştept să se dispună revocarea. Nu mai puteau aştepta

Birourile Permanente reunite ale Senatului şi Camerei Deputaţilor au decis convocarea marţi, la ora 14.00, a unei sesiuni extraordinare a Parlamentului pentru revocarea din funcţie a Avocatului Poporului, la solicitarea USL.

Vicepreşedinitele Senatului Ioan Chelaru (PSD) a spus că revocarea din funcţie a Avocatului Poporului a fost solicitată de USL pentru „încălcarea Constituţiei şi a legilor în vigoare”.