Blaga: PDL va decide strategia pentru euroalegeri la începutul lunii februarie

PDL se va reuni pe 1 februarie, la Braşov, în cadrul unui Colegiu Director lărgit, pentru a discuta strategia pentru alegerile europarlamentare, validarea echipei de campanie şi nominalizarea liderilor de grup din Senat şi Camera Deputaţilor, a anunţat luni preşedintele PDL, Vasile Blaga, la finalul şedinţei Biroului Permanent Naţional al partidului, citat de Agerpres.

RomaniaTV.net
20 ian. 2014, 12:47
Blaga: PDL va decide strategia pentru euroalegeri la începutul lunii februarie

‘Am stabilit convocarea la Braşov pentru sâmbătă, 1 februarie, a unei reuniuni comune Colegiul Director Naţional şi grupurile parlamentare, unde o să prezentăm şi o să adoptăm strategia pentru alegerile europarlamentare, pe de-o parte, şi priorităţile noastre parlamentare pe de altă parte’, a declarat preşedintele PDL.

Blaga a precizat că lista finală cu candidaţii PDL la europarlamentare nu va fi decisă în cadrul reuniunii de la Braşov.

‘De altfel, şeful de campanie va trebui să participe în 30 (ianuarie – n.r.) la Viena la pregătirea comună pe care o vor avea cu toţi şefii de campanie din partidele membre ale PPE, iar lista, aşa cum ştiţi, în partea a doua a lunii februarie. (…) Şeful de campanie îl cam ştim, dar o să-l anunţăm oficial atunci’, a adăugat liderul PDL.

Democrat-liberalul a confirmat că în cadrul Colegiului Director de la Braşov va fi luată în discuţie şi nominalizarea liderilor de grup ai PDL de la Cameră şi Senat.

‘O să stabilim cine conduce grupurile, o să facem propuneri, potrivit Statutului, la şedinţa pe care o vom avea la Braşov. Aşa facem de fiecare dată. Biroul Permanent Naţional doar recomandă grupurilor o anumită persoană, mai departe ei votează. Pot fi mai mulţi candidaţi’, a mai declarat liderul democrat-liberalilor.

Blaga a adăugat că el nu este de acord ca senatorul Cristian Rădulescu şi deputatul Mircea Toader, foştii lideri de grup, să fie propuşi din nou.

Vasile Blaga a precizat, totodată, că Biroul Permanent Naţional al PDL a decis şi organizarea unui ‘miting pentru apărarea democraţiei’ în Bucureşti, care va avea loc sâmbătă, 8 februarie.

VEZI SI:

PSD riscă să piardă MAJORITATEA în Senat. Care este ameninţarea care planează din umbră