Blaga: Ponta are datoria să lase alegerile din toamnă la locul lor

Preşedintele Senatului, Vasile Blaga (PDL), îi reproşează primului-ministru că doreşte devansarea alegerilor parlamentare pentru a ascunde situaţia economică proastă, situaţie care ar deveni evidentă pentru alegători dacă bugetul pe 2013 ar fi dezbătut în Parlament înainte de alegeri.

RomaniaTV.net
06 iun. 2012, 08:48
Blaga: Ponta are datoria să lase alegerile din toamnă la locul lor

Vasile Blaga se declară profund nemulţumit pentru faptul că guvernul USL preconizează devansarea alegerilor parlamentare pentru octombrie.

„Consider că manevra pe care o încearcă Victor Ponta urmărește să aducă alegerile parlamentare mai aproape și să împingă dezbaterea bugetului pentru 2013 după alegerile parlamentare din toamnă. Victor Ponta dorește, de fapt, să evite dezbaterea bugetului înainte de alegeri pentru că în bugetul pe 2013 se află adevărul despre situația economică proastă creată de USL și despre costurile măsurilor anunțate de USL pentru anul următor”, se arată într-o declaraţie de presă a lui Vasile Blaga.

Şeful campaniei PDL pentru locale, susţine că deteriorarea situaţiei economice este imputabilă noii guvernări, iar perspectivele pentru 2013 sunt îngrijorătoare.

„Victor Ponta vrea să ascundă proba cea mai clară a incompetenței Guvernului pe care îl conduce. Doresc să atrag atenția că dovada faptului că măsurile anunțate de Ponta pe 2013 sunt nechibzuite și imposibil de pus în practică va fi clară pentru toată lumea în bugetul de stat pentru anul viitor. Este, de altfel, absurd ca un Guvern care anunță încontinuu măsuri economice pentru 2013 să nu se grăbească să alcătuiască tocmai bugetul pe 2013”, susţine Blaga.

Democrat-liberalul îl anunţă pe Ponta că PDL nu va susţine devansarea pentru octombrie a alegerilor.

„Îi atrag atenția lui Victor Ponta asupra faptului că deține funcția de prim-ministru și are datoria să respecte obligațiile ce revin unui șef de guvern față de alegători și plătitorii de impozite. De asemenea, Victor Ponta are datoria să lase alegerile din toamnă la locul lor, la termenul prevăzut de Constituție. Îl avertizez pe Victor Ponta că bugetul de stat nu este o jucărie în mâna unui prim-ministru care își face calcule electorale”, a conchis Vasile Blaga.

Pe 31 mai, premierul Victor Ponta a declarat că alegerile parlamentare ar trebui organizate în luna octombrie, astfel încât noul Guvern să îşi poată promova în Parlament proiectul de buget cel târziu în luna noiembrie, spunând că speră să ajungă cu PDL la un acord politic în acest sens.

„Încerc să obţin un acord al tuturor forţelor politice, pentru că aici nu este vorba de a impune ceva, şi sper să fie până la urmă şi PDL de acord, chiar dacă tactica lor acum este să nu fie de acord cu nimic. Eu cred că ar trebui să facem alegerile parlamentare undeva în luna octombrie. Constituţional este un mic impediment, deoarece este o prevedere care spune că trebuie în 20 de zile de la alegeri să convocăm noul Parlament, dar dacă avem un acord politic şi dacă întrebăm şi Curtea Constituţională, să nu adoptăm o hotărâre care să nu fie declarată neconstituţională, cred că este în interesul tuturor ca în luna octombrie când, până să vină sărbătorile de iarnă, până să vină zăpada, ploaia, toate celelate, să avem alegeri, iar noul Guvern să aibă timp să îşi adopte bugetul în Parlament în luna noiembrie, nu cum am făcut tot timpul, în decembrie, de Crăciun, când nu este nimeni atent”, a spus Ponta, la Realitatea TV.