Blaga răspunde criticilor lui Băsescu: Înainte să facă procese de intenţie, preşedintele să se informeze

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, miercuri, referitor la criticile pe care Traian Băsescu le aduce PDL privind susţinerea unor legi ale USL, că "înainte de a face procese de intenţie" şeful statului "ar trebui să se informeze".

RomaniaTV.net
11 dec. 2013, 20:02
Blaga răspunde criticilor lui Băsescu: Înainte să facă procese de intenţie, preşedintele să se informeze

Vasile Blaga a arătat că liderii de grup ai PDL au fost în discuţia Biroului Permanent Naţional al partidului şi au primit reproşuri şi urmează să suporte sancţiuni pentru că îşi puseseră semnătura pe un proiect de lege al USL.

„Înainte de a face procese de intenţie, domnul preşedinte (Traian Băsescu – n.r.) ar trebui să se informeze, are de la cine se informa, nu mă îndoiesc de lucrul acesta şi să fi aflat despre discuţiile din ultimele Birouri Permanente Naţionale şi de reproşurile pe care le-am avut cu toţii la adresa celor doi lideri de grup şi de faptul că ei vor fi puşi în discuţia partidului”, a precizat Blaga.

Totodată, Blaga a menţionat că dacă el ar fi fost preşedintele României ar fi cerut demisia celor doi preşedinţi ai USL şi nu numai a lui Valeriu Zgonea, care, potrivit liderului democrat-liberal, „este un executant”.

„Foarte bine. Eu aş cere mai mult: demisia conducătorilor USL, care au avizat noaptea, în miez de noapte, aceste modificări la Codul penal. De ce numai lui Zgonea? Zgonea este un executant. Dacă eu aş fi fost preşedintele României, ceream demisia celor doi preşedinţi ai USL”, a precizat şeful PDL.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, la B1 TV, că el crede că Valeriu Zgonea ar trebui să demisioneze din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor, în urma modificărilor la Codul penal adoptate marţi în acest for legislativ, apreciind că „acest om a pus România într-o situaţie îngrozitoare”.

El a făcut aceste afirmaţii după ce a fost întrebat cum comentează faptul că preşedintele Băsescu s-a arătat dezamăgit de PDL pentru faptul că liderii de grup ai PDL au susţinut iniţiative legislative ale USL din ultima perioadă.

Vasile Blaga a mai fost întrebat dacă îi va schimba pe cei doi lideri de grup parlamentar ai PDL.

„Vom hotărî lucrurile astea împreună, dar sancţiuni vor trebui şi dânşii să suporte şi de asta, hai să spun că de durut nu mă mai doare, mă întristează puţin că domnul preşedinte nu s-a informat”, a precizat Vasile Blaga.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, că Monica Macovei nu a luat nicio atitudine publică când liderii grupurilor PDL a semnat în Parlament, alături de PSD şi PNL, „pentru reducerea atribuţiilor ANI”, adăugând: „Mi se pare cam mult pentru un loc eligibil”.

„M-am uitat la Monica Macovei, nu a luat nicio atitudine publică când şeful grupului PDL de la Senat şi cel de la Cameră au semnat pentru reducerea atribuţiilor ANI, alături de PSD şi PNL. (…) Mi se pare prea mult pentru un loc eligibil la europarlamentare, prea mult se sacrifică principiile atâţia ani afişate”, a spus Băsescu, într-o emisiune a postului B1 Tv.

Şeful statului a ţinut să mai arate că a reprezentat o mare dezamăgire pentru el faptul că în fază iniţială liderii celor două grupuri parlamentare ale PDL, din Senat şi Camera Deputaţilor, Mircea Toader şi Cristian Rădulescu, au semnat pentru diminuarea atribuţiilor ANI.

„Nu cred că Toader sau Rădulescu au semnat fără să consulte conducerea partidului”, a mai spus Traian Băsescu.