Blaga: Să fiu cinstit, nu îmi doresc funcţia de preşedinte al României

Vasile Blaga a declarat, joi, la Galaţi, răspunzând unei întrebări, că nu îşi doreşte să candideze pentru funcţia de preşedinte al României, susţinând că este "mai potrivit" pentru funcţii executive.

RomaniaTV.net
23 mai 2013, 17:12
Blaga: Să fiu cinstit, nu îmi doresc funcţia de preşedinte al României

Prezent, joi, la Galaţi, pentru dezbaterea temei „Viziunea economică şi soluţiile PDL pentru mediul de afaceri din România”, Vasile Blaga a fost întrebat dacă ar vrea să candideze pentru funcţia de preşedinte al României, el răspunzând că nu îşi doreşte „o astfel de funcţie”.

„Aici nu merge după dorinţe. Cinstit, nu îmi doresc o astfel de funcţie. Cred că aş fi mai potrivit într-o sferă executiv-reală, dacă analizez şi funcţiile pe care le-am ocupat în trecut. Dar, până la urmă, noi suntem o echipă şi echipa hotărăşte aceste lucruri”, a spus Vasile Blaga.

De asemenea, liderul PDL a afirmat că partidul pe care îl conduce îşi va desemna candidatul la alegerile prezidenţiale până la sfârşitul anului.

„Sunt înscrieri pentru alegerile europarlamentare şi am văzut că sunt destul de mulţi colegi care vor să candideze. Avem timp până spre sfârşitul anului. Tot până atunci avem termen pentru a desemna şi candidatul pentru alegerile prezidenţiale. Vor fi alegeri în partid, iar cei care vor dori să onoreze o astfel de candidatură o pot face”, a declarat, într-o conferinţă de presă, Vasile Blaga.

Vasile Blaga s-a aflat, joi, la Galaţi, alături de Andreea Paul, Anca Boagiu şi Mircea Toader, la dezbaterea temei „Viziunea economică şi soluţiile PDL pentru mediul de afaceri din România” şi pentru a propune dezbaterii publice iniţiativa legislativă a PDL privind înfiinţarea Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Întreprinzătorului.