Blaga: Traian Băsescu nu este duşmanul PDL, şi nici al meu

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat că preşedintele Traian Băsescu nu este duşmanul PDL sau al său, că acesta, "la o adică, ar fi foarte binevenit şi în partid", Blaga refuzând să spună dacă îi va adresa sau nu o invitaţie oficială lui Băsescu de a reintra în partid sub conducerea sa.

18 mart. 2013, 20:03
Blaga: Traian Băsescu nu este duşmanul PDL, şi nici al meu

Traian Băsescu şi-a manifestat făţiş susţinerea pentru Elena Udrea în lupta internă pentru şefia PDL, dar cu toate acestea Vasile Blaga nu-l consideră duşman pe şeful statului, informează Mediafax.

Domnul preşedinte Traian Băsescu nu a fost şi nu este duşmanul Partidului Democrat Liberal, şi nici al meu, indiferent de ce opţiuni are. Îi datorăm foarte mult, să fim serioşi. Dânsul, în 2001, când a preluat conducerea partidului, era un partid de şapte la sută şi, pas cu pas, am ajuns, împreună cu domnul Stolojan… (…) Domnul preşedinte Traian Băsescu va face ceea ce va dori. I-am spus că, la o adică, ar fi foarte binevenit şi în partid, dacă va dori„, a afirmat Vasile Blaga, luni, la Ploieşti, întrebat dacă actualul preşedinte ar putea reveni, după încheierea mandatului, într-un PDL condus de Vasile Blaga.

Liderul democrat-liberal a precizat că Traian Băsescu nu are nevoie de o „invitaţie oficială” pentru a reveni în PDL şi nici nu crede că acestuia i s-ar potrivi o funcţie onorifică, aşa cum are Ion Iliescu în PSD.

Preşedintele PDL a participat, luni după-amiază, la Ploieşti, la o întâlnire cu cei peste 200 de delegaţi ai PDL Prahova care vor vota la congresul din 23 martie. Blaga a fost însoţit de susţinătorii săi Gheorghe Flutur, Raluca Turcan, Andreea Paul şi Radu F. Alexandru.