Blaga: Un guvern puternic ar fi PDL-PNL-UDMR. Mai bine stau în opoziţie decât să fac guvern cu PSD

Vasile Blaga reia ideea unei alianţe cu PNL pentru a forma guvernul după alegerile din decembrie. Preşedintele PDL a afirmat luni seara, la B1 TV, că are ca ţintă formarea unui executiv împreună cu liberalii şi udemeriştii, excluzând un parteneriat cu PSD.

RomaniaTV.net
19 nov. 2012, 20:34
Blaga: Un guvern puternic ar fi PDL-PNL-UDMR. Mai bine stau în opoziţie decât să fac guvern cu PSD

„Un guvern puternic ar fi PDL – PNL – UDMR, care să susțină reformele de care România are nevoie”, a declarat Vasile Blaga, precizând că preferă ca PDL să rămână în Opoziţie după alegerile din decembrie decât să formeze un guvern alături de PSD.

„Nu cred că mai putem face greșeala din 2008, să ne aliem cu PSD-ul. Mai bine stau în opoziție decât să fac un guvern cu PSD”, a adăugat liderul democrat-liberal.

Vasile Blaga a anunțase la România TV că nu îl interesează o negociere cu PP-DD, ci mai degrabă ideea unei formațiuni PDL – PNL pentru guvern. Blaga a”garantat” că în cazul în care USL va obţine la alegerile parlamentare 49% şi PDL peste 20%, va înainta oficial o propunere PNL pentru formarea guvernului.

De cealaltă parte, preşedintele PNL, Crin Antonescu, i-a transmis lui Blaga că nu există nicio șansă pentru o astfel de alianță, precizând că îi mulțumește totuşi pentru bunele intenții.

„Am văzut că şi statutul meu personal începe să se amelioreze în intenţiile dlui Vasile Blaga, ceea ce mă face desigur mai optimist, în ciuda vârstei mele înaintate. Nu are cum face dl Vasile Blaga o propunere în sensul acesta, pentru că PNL este fondator al USL, PNL a fost, este şi va fi până când va exista USL o parte componentă a acesteia şi a respectat şi îşi respectă şi în opoziţie şi la putere toate angajamentele şi, ca atare, nu avem cum pe un asemenea subiect să avem un dialog cu Vasile Blaga şi cu PDL. Deci, încă o dată îi mulţumesc, pentru că e vorba să fim politicoşi”, a spus Crin Antonescu.