Blaga: „V-aţi ţine cu mâinile de cap dacă ar fi structuri anticorupţie în fiecare minister”

Preşedintele Senatului, Vasile Blaga face o declaraţie şocantă: ministerele sunt într-atât de corupte încât, dacă ele ar avea câte o structură internă care să scoată la lumină cazurile de corupţie, ne-am lua cu mâinile de cap.

RomaniaTV.net
06 dec. 2011, 17:58
Blaga: „V-aţi ţine cu mâinile de cap dacă ar fi structuri anticorupţie în fiecare minister”

Vasile Blaga a reintrat marţi în rolul de ministru de interne, luând apărarea poliţiştilor şi ministerului pe care l-a condus odinioară. Blaga, a declarat marţi că acest minister nu poate fi catalogat ca fiind unul „corupt”, susţinând totodată că numai MAI are structuri care raportează infracţiunile.

„Eu cred că Poliţia trebuie felicitată şi nu trasă la răspundere pentru faptul că îşi face treaba şi descoperă tot mai multe infracţiuni economice (…) MAI e un minister corupt, o mare nedreptate. Eu nu spun că nu sunt oameni corupţi în MAI, este totuşi un minister cu peste 150 de mii de oameni, numai că acest minister are singura structură de combatere a corupţiei interne, DGA, pe care am pus-o la punct în 2005 şi 2006 printr-un program Phare. Dacă ar fi astfel de structuri şi în alte ministere, în alte zone ale adminsitraţiei, v-aţi ţine cu mâinile de cap. Dar, din păcate, astfel structuri sunt doar în MAI şi numai ei îşi raportează astfel de fapte”, a explicat fostul ministru de Interne.