Blaga vrea ca ARD să aibă candidaţi comuni şi la europarlamentarele din 2014

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, într-un interviu acordat agenţiei Agerpres, că îşi doreşte ca Alianţa România Dreaptă să rămână ca alianţă politică şi după alegerile din 9 decembrie prezentând candidaţi comuni la alegerile europarlamentare din 2014.

RomaniaTV.net
05 dec. 2012, 10:57
Blaga vrea ca ARD să aibă candidaţi comuni şi la europarlamentarele din 2014

Vasile Blaga susţine că proiectul ARD a fost gândit ca unul pe termen lung, dincolo de alegerile parlamentare astfel încât Alianţa să propună candidaţi comuni şi la următoarele confruntări electorale.

„Din punctul meu de vedere, ar trebui să candidăm pe Alianţă, dacă tot am hotărât, în condiţii grele, în timp scurt, că am făcut un lucru bun şi am reunit forţele de dreapta. Pentru că, în afară de ARD, nu mai sunt forţe politice de dreapta pe eşichierul politic românesc. PNL este topit, din păcate, în USL, nu numai ca program de guvernare. Deci, cred că am putea merge împreună la următoarele alegeri, dar depinde şi de ceilalţi colegi din celelalte formaţiuni din Alianţă”, a declarat Vasile Blaga.

În ceea ce priveşte alte alianţe postelectorale ale PDL pentru formarea unei majorităţi guvernamentale, Blaga susţine că subiectul va fi abordat doar după instalarea noului Parlament.

„PDL şi-a propus un scor electoral de peste 25% şi, după ce vom avea rezultatul alegerilor din 9 decembrie, vom discuta. Nu are rost să vindem acum pielea ursului din pădure. Discutăm după validarea alegerilor din 9 decembrie”, a afirmat liderul democrat-liberalilor.

Pe de altă parte, pedeliştii ar fi pregătiţi să-şi asume guvernarea pregătind o listă cu 5 potenţiali premieri, pe listă regăsindu-se şi Blaga.

„Mă regăsesc şi eu pe această listă, pentru că, până la urmă, ne-am orientat la oameni – şi nu o să vă spun numele lor – cu multă experienţă administrativă, oameni care, sigur, nu vor face din minciună politică de stat aşa cum face domnul Ponta. Oameni care, efectiv, au soluţii pentru România. Pentru că dacă dvs îmi spuneţi o singură măsură luată de Guvernul Ponta de şapte luni pentru a da un impuls economiei româneşti eu o mănânc. Nu există aşa ceva”, a apreciat democrat-liberalul.

Blaga susţine că este nevoie de un acord mai larg al partidelor politice româneştei pe teme de interes naţional, precum intrarea României în spaţiul Schengen, un angajament pentru respectarea independenţei justiţiei şi câteva principii legate de revizuirea Constituţiei.