Blaturi halucinante în România, cu scoruri de 36-2 şi 33-1

Patru formaţii din judeţul Buzău au fost excluse pentru un an din toate competiţiile din cauză că au trucat meciurile decisive din play-off-ul pentru barajul de promovare în Liga a 3-a.

RomaniaTV.net
14 iun. 2012, 15:05
Blaturi halucinante în România, cu scoruri de 36-2 şi 33-1

În ultimii ani au devenit tot mai mediatizată implicarea mafiei pariurilor în dictarea rezultatelor unor partide de fotbal, dar în România aranjarea partidelor continuă pe stilul clasic.

Două blaturi care frizează absurdul s-au consemnat în playoff-ul campionatului judeţean Buzău, pentru barajul de promovare în Liga a 3-a. Potrivit Sport.ro, bătălia, de la distanţă, s-a dat între FC Puieşti şi Voinţa Lanuri. FC Puieşti a jucat acasă cu AS Cislău şi avea nevoie să marcheze cu 6 goluri mai mult decât cei din Lanuri, care întâlneau, tot pe teren propriu, formaţia Pescăruşul Luciu. Practic n-a fost nicio problemă să înscrie cu nemiluita, scorul final al partidei Puieşti – Cislău fiind 36-2. Numai că nici celelalte două formaţii nu s-au lăsat mai prejos, iar Lanurile un învins Pescăruşul cu un halucinant 33-1, astfel că teoretic ar fi trebuit să obţină promovarea.

Atunci când au aflat rezultatele, şefii AJF Buzău au luat măsuri fără precedent. Au exclus din play-off pe toate cele patru formaţii şi le-a interzis participarea în campionat, pentru sezonul următor. În aceste condiţii, din judeţul Buzău va merge la baraj echipa Unirea Stîlpu.