Blejnar, acuzat că ocupă ilegal noua funcţie

Sindicatul „Pro Lex" îl acuză pe fostul şef al Fiscului, Sorin Blejnar, că şi-a asigurat în mod nelegal funcţia de conducere din cadrul Direcţiei de Verificare a Marilor Averi şi a decis să sesizeze Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici. 

RomaniaTV.net
18 apr. 2012, 09:28
Blejnar, acuzat că ocupă ilegal noua funcţie

„Sindicatul „Pro Lex” a constatat că Sorin Blejnar şi-a asigurat, în mod nelegal, funcţia de conducere la o structură subordonată şi a sesizat ANFP în ceea ce priveşte transferul lui Sorin Blejnar din funcţia de comisar general adjunct de la Garda Financiară în funcţia de director al Direcţiei de Verificări Fiscale din cadrul ANAF”, se arată într-un comunicat de presă al sindicatului.

Sindicaliştii invocă prevederile legale potrivit cărora „transferul la cerere se poate face numai atunci când persoana respectivă deţine calitatea de funcţionar public”.

„Când a solicitat transferul, Sorin Blejnar nu mai deţinea calitatea de funcţionar public, fiind suspendat din funcţia publică pe perioada cât îndeplinea funcţia de demnitar (secretar de stat) – preşedinte ANAF. Mai mult, Direcţia de Verificări Fiscale este în subordinea directă a Preşedintelui ANAF, iar cererea de transfer, conform prevederilor legale, trebuia aprobată de către şeful instituţiei în subordinea căreia se află această direcţie, respectiv de însuşi Sorin Blejnar”, susţine Sindicatul „Pro Lex”.

În comunicat se mai arată că, având în vedere că funcţia de director la această direcţie „ar putea fi remunerată cu un salariu mai mare decât cea de comisar general adjunct, s-a solicitat şi Agentiei Naţionale de Integritate să verifice dacă nu a existat un conflict de interese în derularea acestei proceduri”.

În opinia „Pro Lex”, „target-ul stabilit de premier pentru şeful ANAF nu a fost decât un pretext pentru înlăturarea lui Sorin Blejnar, în fapt motivele fiind cele prezentate în presă de-a lungul timpului”.

Sorin Blejnar a declarat că nu ocupă funcţia în mod ilegal.

„Există o lege, o lege a funcţionarului public 188/99. Numirea mea în această funcţie s-a făcut în conformitate cu prevederile legale. Îmi cunosc toate drepturile şi toate obligaţiile. Numirea şi schimbarea dintr-o funcţie publică se face în condiţiile legii”, a precizat Blejnar.