Blejnar trebuie să plătească 50000 de lei taxă de timbru pentru a cere daune de un milion de euro

Judecătoria Ploieşti a stabilit o taxă de timbru de aproape 50.000 de lei pe care fostul preşedinte al ANAF Sorin Blejnar ar trebui să o achite în procesul în care îi cere daune morale de un milion de euro fostei directoare a Vămii Prahova Diana Severin, pe care o acuză că i-a prejudiciat imaginea.

RomaniaTV.net
30 ian. 2013, 11:42
Blejnar trebuie să plătească 50000 de lei taxă de timbru pentru a cere daune de un milion de euro

Potrivit purtătorului de cuvânt al Judecătoriei Ploieşti, judecătorul Mădălin Fluturaş, instanţa pe rolul căreia se află procesul civil intentat de Sorin Blejnar fostei directoare a Vămii Prahova a stabilit ca Blejnar să achite o taxă de timbru de 48.005 lei în procesul în care îi cere Dianei Severin daune morale în valoare de un milion de euro.

Mădălina Fluturaş a precizat că valoarea taxei de timbru a fost stabilită în baza articolului 2, alineat 1, litera G din Legea 146/1997 şi că pe lângă această taxă reclamantul trebuie să achite şi un timbru judiciar în valoare de 5 lei, până în 26 februarie, când este următorul termen din acest proces.

În cazul în care nu se achită taxa de timbru şi timbrul judiciar poate fi aplicată sancţiunea de anulare a cererii privind despăgubirea, pe motiv că aceasta nu este timbrată.

În luna martie a anului trecut, Sorin Blejnar, care atunci era preşedinte al ANAF, a dat-o în judecată pe Diana Severin, fostul director coordonator al Direcţiei Judeţene pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Prahova, pentru afirmaţii defăimatoare la adresa sa şi a instituţiei.

Diana Severin spusese despre Blejnar că este „regina corupţiei din vămi”.

După ce iniţial fostul şef al ANAF îi ceruse Dianei Severin să-şi retracteze public afirmaţiile şi să îi plătească daune morale de un leu, la termenul din 15 ianuarie avocatul lui Blejnar a anunţat că acesta solicită daune morale de un milion de euro, în lei, la cursul din ziua plăţii.