Blejnar: L-am reclamat la CSM pentru abuz pe procurorul în cazul „Motorina”, copilot al lui Ponta

Fostul şef al ANAF Sorin Blejnar a declarat, miercuri, la ieşirea de la Tribunalul Braşov, unde era programat primul termen în dosarul "Motorina", că procurorul de caz Marian Drilea, copilot al lui Ponta, are o problemă personală cu el şi face un abuz de autoritate, spunând că l-a reclamat la CSM.

RomaniaTV.net
10 oct. 2012, 09:37
Blejnar: L-am reclamat la CSM pentru abuz pe procurorul în cazul „Motorina”, copilot al lui Ponta

La Tribunalul Braşov a fost programat, miercuri, primul termen în dosarul în care Sorin Blejnar şi alţi 16 inculpaţi au fost trimişi în judecată de DIICOT Braşov pentru constituire sau sprijinire de grup infracţional organizat, evaziune fiscală şi spălare de bani în dosarul „Motorina”, cu un prejudiciu evaluat, până acum, la aproape 22 de milioane de lei. Magistraţii au decis însă amânarea judecării cauzei, dispunând un nou termen pentru 6 noiembrie, pentru îndeplinirea unor proceduri de către inculpaţi.

La ieşirea din sala de judecată, fostul şef al AVAS Sorin Blejnar le-a declarat jurnaliştilor că este nevinovat şi că la următorul termen al procesului va aduce „toate elementele” care să demonstreze că nu a avut niciun fel de implicare în acest dosar.

Nu am avut niciun fel de implicare, nici măcar nu am numit vreun membru al acelei comisii de autorizare a firmelor implicate. Domnul procuror (procurorul DIICOT Marian Drilea -n.r.) ar fi trebui să aibă bunăvoinţa în acest dosar să cheme la audieri nişte martori ai acelei comisii să vadă dacă şi-au făcut sau nu treaba. Sigur, s-a plecat cu o idee preconcepută – Blejnar, vinovatul de serviciu, dar lucrurile se vor clarifica„, a spus Sorin Blejnar.

Întrebat dacă a avut vreo legătură cu firmele implicate în dosar, el a spus că nu cunoaşte pe nimeni din acele firme şi că, din contră, în 2010, când a fost solicitat de procurorul de caz printr-o adresă să le acorde sprijin anchetatorilor a făcut acest lucru.

„Am blocat drumurile ţării cu Garda Financiară şi cu Poliţia ca să caute ei nu ştiu ce camioane cu motorină şi benzină”, a susţinut Blejnar.

Fostul şef al ANAF l-a acuzat de abuz de autoritate pe procurorul de caz, spunând că a făcut o plângere la CSM împotriva acestuia, în care a prezentat toate elemnetele pentru a-şi susţine ideea că acesta are o problemă personală cu el.

„Cunoaşteţi cu toţii conflictul meu de notorietate cu Victor Ponta şi aţi văzut că datele sunt publice pe site-urile de specialitate. O să vedeţi că din 2007 pană în 2011 acest procuror a participat, în calitate de copilot, la curse din campionatele de raliuri. Poate încearcă să dobândească notorietate”, a afirmat Blejnar.

Sorin Blejnar a mai spus că procurorul ar fi încercat în 2009, când el era şef al ANAF, să obţină un post de director adjunct la Vama Braşov.

„Nu l-am acceptat pentru că era cercetat penal, dar eu am încredere că instanţele sunt corecte, ceea ce nu cred despre acest procuror de caz. Cred că procurorii din România sunt cinstiţi, dar mai sunt şi excepţii”, a adăugat Blejnar.

În luna septembrie, fostul şef al ANAF Sorin Blejnar şi alţi 16 inculpaţi au fost trimişi în judecată de DIICOT Braşov pentru constituire sau sprijinire de grup infracţional organizat, evaziune fiscală şi spălare de bani în dosarul „Motorina”.


loading...