Blejnar, lupul paznic la oi. Cu cine vrea Ungureanu să stârpească evaziunea

Premierul vrea să reducă evaziunea fiscală din România chiar cu ajutorul unui om anchetat de instigare la evaziune. Vorbim despre Sorin Blejnar, şeful ANAF, care este acuzat de procurorii DNA că ar fi coordonat ani buni contrabanda cu ţiţei.

RomaniaTV.net
18 feb. 2012, 12:39
Blejnar, lupul paznic la oi. Cu cine vrea Ungureanu să stârpească evaziunea

Mihai Răzvan Ungureanu îşi propune să aducă la bugetul de stat, din combaterea evaziunii fiscale, venituri de aproape două miliarde de euro, în 60 de zile. Sarcina cade în spatele miniştrilor Finanţelor şi de Interne, dar şi a conducerii ANAF. Premierul ar putea avea însă o problemă.

Sorin Blejnar, şeful ANAF, este anchetat penal de procurorii DNA pentru instigare la evaziune fiscală, după cum a dezvăluit în exclusivitate România TV, în urmă cu două săptămâni.

Potrivit DNA, Blejnar ar fi coordonat ani buni contrabanda cu ţiţei din România. Mai mult, şi-a dezvoltat propria reţea ilegală, condusă de Racz Peter Attila, unul din capii contrabandei cu combustibili din ţara noastră. Alături de el, este cercetat şi fostul său şef de cabinet Codruţ Marta. Marta era cel care ţinea legătura cu Racz, după cum reiese din interceptările făcute de procurorii DNA. „Nu mai scoate maşinile până după 1 octombrie. Decât cu marfă bună. Aruncă orice hârtiuţe şi agende ai. Schimbă telefoanele. Aşa e mai bine. Nu ai probleme, acum, dar nu se ştie”, i-a spus Marta lui Racz, potrivit dosarului DNA.

Blejnar a mai fost acuzat şi în 2008 că percepea mită pentru fiecare cisternă cu motorină care intra în ţară. Atunci însă procurorii au decis neînceperea urmăririi penale.