Blejnar se teme pentru siguranţa sa, după dispariţia lui Codruţ Marta: Mi-am pus pază acasă

Fostul şef la ANAF, Sorin Blejnar, a declarat, joi seara, în cadrul emisiunii "Ultima Oră" de la România TV, că şi-a pus pază şi camere de luat vederi la vila sa, după ce a dispărut fostul său şef de cabinet, Codruţ Marta. Blejnar spune că se teme pentru siguranţa familiei sale.

RomaniaTV.net
06 sept. 2012, 19:04
Blejnar se teme pentru siguranţa sa, după dispariţia lui Codruţ Marta: Mi-am pus pază acasă

Sorin Blejnar a spus că dispariţia lui Marta şi faptul că acesta a ajuns să fie căutat de Direcţia Criminalistică îl determină să se gândească la faptul că acestuia i s-ar fi putut întâmpla ceva rău, neexcluzând nici răpirea. „Da, mă pot gândi la o răpire. Mă gândesc la ceva rău”, a spus Blejnar.

Întrebat dacă a solicitat protecţie din partea poliţiei, Blejnar a dat un răspuns negativ. „Nu am cerut protecţie pentru că nu sunt îndreptăţit”, a spus fostul şef al Fiscului. În schimb, Blejnar şi-a luat de unul singur măsuri de siguranţă. „Mi-am pus pază acasă, camere de vederi. Aşa că a crescut şi valoarea casei, că i-am pus camere”, a spus fostul demnitar.

Blejnar a admis că îi este teamă. „Îmi este teamă pentru siguranţa familiei mele. Nu mi-a ameninţat-o nimeni, dar când îţi dispare un prieten… Ştiţi că are doi părinţi acasă care plâng?”, a spus Sorin Blejnar.

Acesta a exprimat rezerve şi asupra probatoriului pe care procurorii DIICOT îl au împotriva sa şi în care apare numele lui Codruţ Marta. „Văd că este implicat într-un dosar din 2012, deşi nu mai este colaboratorul meu din 2010”, a comentat fostul preşedinte al ANAF.

Codruţ Marta ar fi fost scos din ţară în data de 21 mai, informează surse judiciare citate de evz.ro. Pe 29 mai, Inspectoratul General al Poliţiei Române, prin Direcţia de Investigaţii Criminale – Serviciul Urmăriri, a dispus darea în urmărire naţională a lui Codruţ-Alexandru Marta, fostul şef de cabinet al lui Sorin Blejnar, dat dispărut de soţie. Luni, fostul şef al ANAF, Sorin Blejnar, şi omul de afaceri Elan Schwartzenberg au fost audiaţi de procurorii Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie în legătură cu dispariţia lui Marta.

Darea în urmărire a lui Codruţ Marta are loc după ce poliţia a fost sesizată de dispariţia lui în împrejurări suspecte. Sesizarea a fost făcută de către soţia lui Codruţ Marta, care a precizat că ultima dată soţul ei a fost văzut în 21 mai 2012.

Într-un comunicat al IGPR se precizează că Codruţ-Alexandru Marta are 1,80 – 1,84 m înălţime, constituţie solidă, ten deschis, ochi albaştrii, nas proeminent, bărbia rotundă. La data dispariţiei era îmbrăcat în sacou de culoare albastru închis, la coate având întărituri din alt material, cămaşă de culoare deschisă (roz-lila), jeanşi de culoare albastru deschis, pantofi albastru închis, din piele întoarsă, mărimea 43, purta ochelari de vedere.

Fostul preşedinte ANAF Sorin Blejnar şi omul de afaceri Elan Schwartzenberg au fost audiaţi la Parchet în legătură cu dispariţia fostului şef de cabinet al lui Blejnar, Codruţ Alexandru Marta.

Marta este implicat într-un caz privind retragerea din România a zeci de milioane de euro, bani proveniţi din rambursări de TVA. Sumele ar fi fost scoase din ţară prin intermediul mai multor persoane, printre care şi Elan Schwartzenberg.