Blestemul familiei Kennedy: Mary Richardson, soţia lui Robert F.Kennedy Jr., s-a sinucis

Mary Richardson Kennedy, soţia lui Robert F. Kennedy Jr., a fost găsită moartă într-un hambar din spatele casei sale din statul New York.

RomaniaTV.net
17 mai 2012, 20:04
Blestemul familiei Kennedy: Mary Richardson, soţia lui Robert F.Kennedy Jr., s-a sinucis

Mary Richardson Kennedy a fost găsită spânzurată de o menajeră, într-un hangar din spatele casei în care locuia, în Bedford. Cauza morţii stabilită de medicii care au venit la locul tragediei a fost asfixierea prin spânzurare.

Soţia lui Robert F. Kennedy Jr., Mary, în vârstă de 52 de ani, a lăsat un bilet de adio, al cărui conţinut nu a fost dat publicităţii, după cum informează presa americană.

Născută Mary Richardson, ea a intrat într-una dintre cele mai celebre familii americane de politicieni, în 1994, când s-a căsătorit cu Robert F.Kennedy Jr. la bordul unei ambarcaţiuni, pe fluviul Hudson în apropiere de Stony Point (New York). Ea era arhitect-designer la firma Parish-Hadley Associates din New York. Cuplul a avut patru copii, care au acum vârste cuprinse între 11 şi 17 ani.  Soţul ei a depus cere de divorţ în 2010, dar nu erau încă divorţaţi,  fiind doar separaţi, după cum a precizat avocatul lui Marry Kennedy, Kerry Lawrence.

Ideea divorţului se pare că ar fi distrus-o pe Mary. În 2010, după ce Robert a depus cererea de divorţ, Mary a fost arestată de două ori, prima dată pentru că a condus sub influenţa unor substanţe toxice, iar a doua oară, pentru că a condus sub influenţa unor medicamente cu care îşi trata sistemul nervos zdruncinat. A fost eliberată de fiecare dată, dar i s-a suspendat permisul pe o perioadă de 90 de zile şi a fost obligată să facă tratament de dezintoxicare.

Daily News scrie că Mary Richardson Kennedy avea probleme cu alcoolul de ani întregi. În februarie, Mary fusese internată într-un centru de dezalcoolizare. Se pare că tot ce i se întâmplase în ultimii doi ani au împins-o la sinucidere.

Într-o declaraţie dată publicităţii de familia Kennedy, membrii acesteia o descriu pe Mary ca pe o „fiinţă radioasă şi creativă”, „un geniu al prieteniei” şi o mamă care şi-a iubit copiii „la nebunie”.

„Părea pierdută în ultimele zile”, a declarat un vecin. „Este îngrozitor. Era cea mai bună prietenă a mea. Toată familia este în şoc”, a spus Kerry Kennedy, cumnata lui Mary.

Mary Kennedy era adepta înfocată a designului „verde” şi susţinătoarea cercetărilor şi tratamentelor alergiilor alimentare şi astmului, ea numărându-se printre fondatorii „Food Allergy Initiative”, care strângea bani pentru cercetări în domeniu.

Moartea lui Mary Kennedy reprezintă încă una din tragediile acestei celebre familii americane, din care peste zece membrii ai săi au murit violent, în asasinate sau diferite accidente. Soţul lui Mary, de pildă, era cel de-al treilea copil din cei 11 ai cuplului Ethel şi Robert  F.Kennedy, senatorul american care fusese asasinat în 1968.