Blindatele germane Puma nu au trecut de teste. Au probleme tehnice din cauza cărora nu pot intra în serviciul operațional

Noile blindate germane Puma nu pot intra în servicul operațional al armatei germane (Bundeswehr) din cauza unor probleme tehnice.

19 dec. 2022, 11:58
Blindatele germane Puma nu au trecut de teste. Au probleme tehnice din cauza cărora nu pot intra în serviciul operațional
Noile blindate Puma au probleme tehnice

Blindatele germane Puma au o serie de probleme tehnice din cauza cărora nu vor intra, pentru moment, în Bundeswehr. Dintre cele 18 blindate care au fost testate, nicunul nu a trecut probele, problemele fiind diverse, de la defecțiuni ale sistemelor electronice, până la starea cablurilor și capacitatea operațională.

Capacitatea operațională a scăzut la zero în numai câteva zile de teste, potrivit unei scrisori trimise conducerii Ministerului Apărării de către comandantul Diviziei a-10 mecanizată, gemeralul Ruprecht von Butler.

Citește și: Șeful NATO avertizează că Putin se pregăteşte de un război lung: „Cel mai rapid mod de a ajunge la negocieri este să înarmăm Ucraina”

Testele au fost efectuate într-un poligon al armatei germane, folosit pentru exercițiile cu tancuri și alte tipuri de vehicule blindate, rezultatul lor provocând îngrijorare în rândul oficialilor. Vehiculul de luptă a fost desemnat să echipeze contingentul german din forța de reacție rapidă a NATO începând de anul viitor.

Ultimele două blindate din cele 18 testate au cedat în timpul testelor de tragere din cauza unor defecțiuni la nivelul turelei, survenite la o oră și jumătate distanță între ele.

În acest sens, social-democrata Christine Lambrecht, ministrul Apărării german, a convocat o ședință pentru luni.

Puma este un vehicul de luptă al infanteriei multifuncțional, producția fiind lansată în anul 2009, dar a fost omologat abia anul trecut. Acestea vor înlocui blindatele Marder care sunt implicate în ajutorul militar oferit Ucrainei.

Citește și: Volodmir Zelenski a făcut anunţul după finala CM 2022: „Ucraina pregăteşte un summit special de pace” VIDEO