Șeful NATO avertizează că Putin se pregăteşte de un război lung: „Cel mai rapid mod de a ajunge la negocieri este să înarmăm Ucraina”

Șeful NATO a avertizat, într-un interviu separat acordat Agenției France-Presse, că Rusia se pregătește de un război de durată. 

16 dec. 2022, 22:08
Șeful NATO avertizează că Putin se pregăteşte de un război lung: „Cel mai rapid mod de a ajunge la negocieri este să înarmăm Ucraina”

Secretarul General al NATO, Jens Stoltenberg, a avertizat că președintele rus Vladimir Putin se pregătește de un război lung.  Într-un interviu acordat agenției germane DPA, Stoltenberg a spus că Putin încearcă să utilizeze sezonul de iarnă ca armă și a estimat că liderul rus nu va reuși să distrugă determinarea poporului ucrainean.

Rusia ameninţă inclusiv România: „Ţările NATO care susţin militar războiul din Ucraina sunt ţinte legitime”
El a condamnat ultimele bombardamentele masive ale Rusiei asupra infrastructurii civile din Ucraina, care au ucis, vineri, cel puțin trei persoane și au rănit alte câteva zeci.

Stoltenberg: „Cel mai rapid mod de a încheia războiul este să susținem militar Ucraina”

Șeful NATO a avertizat, într-un interviu separat acordat Agenției France-Presse, că Rusia se pregătește de un război de durată. „Rusia se pregătește de un război lung. Nimic nu arată că Putin a renunțat la obiectivul de a controla Ucraina. Nu trebuie să subestimăm Rusia.

Vedem că au mobilizat forțe suplimentare, că sunt pregătiți să sufere pierderi, că încearcă să aibă acces la mai mult armament și muniție. Trebuie să înțelegem că Putin este pregătit să lanseze noi ofensive”, a spus Jens Stoltenberg.

Kievul acuză Belarusul că ar fi permis survolarea spaţiului său aerian de avioane ruseşti cu rachete hipersonice, care au bombardat vineri Ucraina
El a subliniat că NATO va continua să furnizeze armament Ucrainei până când Vladimir Putin va înțelege că „nu poate câștiga pe câmpul de luptă”. „Cel mai probabil este că acest război se va termina la masa negocierilor, ca majoritatea războaielor. Iar cea mai rapidă modalitate de a ajunge la o astfel de soluție este să îi susținem militar pe ucraineni, pentru ca Putin să înțeleagă că trebuie să accepte negocieri de bună-credință”, a concluzionat Secretarul General al Alianței Nord-Atlantice.