Bloc evacuat la Galaţi din cauza unui sac de gunoi lăsat pe casa scării de mai multe zile

Bloc evacuat după ce locatarii au simtit un miros înțepător pe casa scării. 31 de persoane au fost scoase din apartamentele lor, doar cu hainele de pe ei. Specialiștii au constat că totul a pornit de la combinarea mai multor substanțe de curățenie, dar și un sac cu gunoi abandonat pe casa scării de mai multe zile. După aproximativ cinci ore oameni au putut reveni în casele lor.

RomaniaTV.net
18 dec. 2019, 05:52
Bloc evacuat la Galaţi din cauza unui sac de gunoi lăsat pe casa scării de mai multe zile

Alarma a fost dată în jurul orei 16,00 de o locatară care a simțit un miros înțepător. Aceasta a vorbit și cu vecinii care aveau senzatii de sufocare, motiv pentru care a sunat de urgență la 112.

„Am iesit afara, ne curgea lacrimile si tuseam. Am anuntat la 112, nu poti sa stai pe scara, mori, sunt gaze nu stiu ce-i”, a declarat unul dintre locatari. 

Pompierii au ajuns de urgență la fața locului și au decis evacuarea tuturor locatarilor. Oamenii au ieșit cu hainele cu care stăteau în casă, iar vecinii le-au adus pături pentru a se încălzi. Mai mult, unii au pregătit ceai cald și le-au adus oamenilor.

Pentru a stabili de unde vine mirosul înțepător, pompierii au decis să verifice fiecare apartament în parte. S-au depistat cauzele: combinarea mai multor solușii de curățenie și un sac cu gunoi lasat câteva zile pe casa scării care mirosea puternic a amoniac.

Locatarii au revenit în casele lor după aproximativ cinci ore.