Blocajul bugetar din SUA: CIA începe să recheme la serviciu personal considerat „indispensabil”

Agenţia Centrală americană de Informaţii urmează să înceapă de miercuri să recheme la serviciu membrii personalului consideraţi "cei mai indispensabili", în contextul în care blocajul bugetar se prelungeşte în Statele Unite, a anunţat John Brennan, directorul CIA.

RomaniaTV.net
09 oct. 2013, 09:18
Blocajul bugetar din SUA: CIA începe să recheme la serviciu personal considerat „indispensabil”

Persoanele chemate să revină la serviciu sunt cele ale căror servicii sunt necesare „în vederea culegerii de informaţii străine, analizei surselor de toate provenienţele, acţiunii secrete şi contraspionajului”, se arată într-un comunicat publicat marţi de directorul Agenţiei.

„Păstrarea personalului nostru la niveluri atât de reduse ca săptămâna trecută ar fi periculoasă pentru securitatea vieţilor oamenilor şi pentru protecţia proprietăţii”, a declarat el, informează Mediafax.

Numărul de salariaţi care urmează să revină la post nu este menţionat în comunicat, iar şefii de servicii elaborau liste cu persoanele care urmează să fie chemate. În plus, potrivit instrucţiunilor primite de către ierarhie, nu se „garantează că ne vom putea plăti angajaţii pe perioada crizei”, se arată în comunicat.

Pentagonul a anunţat încă de sâmbătă că urma să înceapă să recheme cea mai mare parte a angajaţilor trimişi în şomaj tehnic.

Paralizia Guvernului american, cauzată de un dezacord asupra bugetului, în Congres, între democraţi şi republicani, se afla, miercuri, în a 9-a zi. Sute de mii de salariaţi au fost trimişi în concedii fără plată, după eşecul Congresului de a vota bugetul pentru anul fiscal fiscal 2014, care a început pe 1 octombrie.