Blocare ecran: Top aplicaţii de blocare a ecranului pentru sistemele Android

In zilele noastre, telefonul mobil inteligent a devenit un fel de prelungire a mainii. Si cum suntem tot timpul cu telefonul dupa noi, setarile blocare ecran ne pot scapa de multe probleme. In primul rand, se va stopa activarea accidentala a telefonului in buzunar sau in poseta. In al doilea rand, in caz de furt, va fi mai dificila accesarea oricaror date personale stocate in telefon.

RomaniaTV.net
20 apr. 2018, 06:51
Blocare ecran: Top aplicaţii de blocare a ecranului pentru sistemele Android

Blocare ecran. Pentru Android

Setarea „blocare ecran” presupune ca la fiecare pornire sau activare a ecranului (telefon, tableta) sa se solicite deblocarea dispozitivului. Aceasta se face fie folosind un cod PIN, un model, o parola sau chiar amprenta.

Sistemul de operare Android nu este identic pe toate dispozitivele. Puteti consulta manualul de utilizare sau producatorii aparatului pentru detalii specifice legate de blocare ecran.

Pasi:

Deschide Aplicatia Setari a dispozitivului.

Atinge Securitate si locatie (daca nu vezi „Securitate si locatie”, atinge Securitate).

Pentru a alege un tip de blocare a ecranului, atinge Blocarea ecranului.

Daca ai setat deja o blocare, va trebui sa introduci codul PIN, modelul sau parola inainte de a putea alege o alta blocare. Atinge optiunea de blocare a ecranului pe care doresti sa o folosesti. Urmeaza instructiunile de pe ecran. Pentru a schimba setarile de blocare a ecranului, langa Blocarea ecranului atingeti Setari. Setarile includ sincronizarea automata a blocarii, blocarea folosind butonul de pornire si un mesaj pe ecranul de blocare.

Citeşte şi Ai modelul ăsta de smartphone? Facebook ţi-a colectat istoricul convorbirilor şi al mesajelor din telefon

Optiuni blocare ecran

Fara blocare: dispozitivul ramane deblocat. Aceasta optiune nu ofera protectie, dar permite accesul rapid la ecranul de pornire.

Glisati: glisezi ecranul. Aceasta optiune nu ofera protectie, dar permite accesul rapid la ecranul de pornire.

Blocari standard:

Model: deseneaza un model simplu cu degetul.

Cod PIN: introdu 4 sau mai multe cifre. Un cod PIN mai lung este mai sigur.

Parola: introdu 4 sau mai multe litere sau cifre. O parola puternica este cea mai sigura optiune de blocare a ecranului.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR.RO.