Blocarea accesului pacienţilor non-COVID la tratamente, în timpul pandemiei, ar putea cauza mai multe decese decât infecţia cu COVID

Medicii italieni spun că epidemia de coronavirus a blocat spitalele, astfel încât pacienţii cu alte afecţiuni decât infecţia cu noul coronavirus nu au mai putut beneficia de consultaţii, de investigaţii imagistice sau de intervenţii chirurgicale, potrivit Il Giornale.

RomaniaTV.net
05 iun. 2020, 19:28
Blocarea accesului pacienţilor non-COVID la tratamente, în timpul pandemiei, ar putea cauza mai multe decese decât infecţia cu COVID

Ca urmare a epidemiei de coronavirus, prioritate au avut pacienţii confirmaţi pozitiv, astfel că cel puțin 600.000 de intervenții, vizite și consultații medicale au fost anulate.

De la debutul pandemiei şi până în prezent, aproximativ 500 de mii de intervenţii chirurgicale și 12 milioane de examene radiologice au fost anulate. Reluarea lor după deblocarea spitalelor va duce la un nou blocaj în funcţionarea spitalelor.

Citeşte şi „Medicul lui Berlusconi” şochează: „Clinic, COVID nu mai există în Italia. Încetaţi să mai terorizaţi această ţară”

Un alt aspect asupra căruia atrag atenţia medicii italieni îl reprezintă faptul că întârzierea diagnosticului și a tratamentului ar putea duce la un număr de decese mai mare decât a provocat epidemia de coronavirus.