Blocarea posturilor din învăţământ, urmări dezastruoase: Părinţii plătesc paznicii de la şcoli

Laborant şi paznic, din banii părinţilor. Blocarea posturilor din învăţămant a avut urmări dezastruase în unele şcoli din ţară. La Focşani, pentru ca lecţiile de fizică, chimie şi biologie să fie cât mai eficiente, părinţii elevilor plătesc laborantul. Tot părinţii plătesc şi paznicul, dar au asigurat şi salariul bibliotecarei în anul şcolar trecut.

RomaniaTV.net
03 dec. 2012, 09:31
Blocarea posturilor din învăţământ, urmări dezastruoase: Părinţii plătesc paznicii de la şcoli

Situaţia este întâlnită la Colegiul Naţional Alexandru Ioan Cuza din Focşani, un liceu de renume. Postul de laborant a fost blocat prin decizie guvernamentală după pensionarea fostului titular, părinţii, de comun acord cu conducerea colegiului, au decis să plătească din propriul buzunar un laborant ca orele să fie cât mai eficiente.

Părinţii au plătit anul trecut şi o bibliotecară, iar acum, pe lângă laborant plătesc şi un paznic. Situaţia este cunoscută de Inspectoratul Şcolar şi spune că va lua o decizie în acest sens pentru a încerca să deblocheze postul de laborant.

În Vrancea, sunt 195 de posturi blocate prin decizie guvernamentală, majoritate pentru personalul auxiliar. Această situaţie este întâlnită, din păcate, la toate şcolile din ţară.