Blocurile noi vor avea un singur sistem de încălzire pentru toate locuinţele

Locatarii din viitoarele blocuri de locuinţe nu vor mai avea probleme cu consumul de căldură şi apă caldă. Dacă acum este haos în blocurile vechi, în care unii vecini îşi pun centrale proprii, iar pentru restul, creşte factura la întreţinere, în blocurile noi acest lucru nu va mai fi posibil. Încă din faza de proiect, constructorul trebuie să decidă: centrală pentru fiecare apartament sau centrală termică pentru tot blocul.

09 feb. 2015, 07:52
Blocurile noi vor avea un singur sistem de încălzire pentru toate locuinţele

Viitoarele blocuri de locuinţe care se vor construi în România vor trebui, prin lege, să asigure încălzirea  standardizată a apartamentelor, potrivit Legii Termiei, un demers legislativ iniţiat de Comisia de Industrie şi Servicii din Camera Deputaţilor, potrivit economica.net. Astfel, din stadiul de proiect se va alege o singură formă de încălzire, fie prin centrală de bloc, fie în totalitate prin centrale individuale, încălzirea de tip mixt, valabilă acum la majoritatea blocurilor vechi, şi chiar la unele noi, nemaifiind posibilă.

VEZI ŞI: Panourile radiante, cea mai INGENIOASĂ metodă de încălzire a locuinţei VIDEO

Legea Termiei va prevedea şi un ajutor de stat pentru centralele de bloc în cogenerare de înaltă eficienţă, pe sistemul certificatelor verzi acordate producătorilor de energie din surse regenerabile. Dimensiunea ajutorului de stat şi modul concret în care va fi acordat este încă subiect de dezbatere, nu există încă draft-ul de proiect de lege.

CITEŞTE ŞI: Anunţ important pentru toţi cei care au acasă CENTRALĂ TERMICĂ. În curând vei scoate bani în plus din buzunar