Bloggerii de la HaiHui în 2, blocați în Maroc: „Discuţia cu ambasada a fost ambiguă. Sunt sute de români în aceeaşi situaţie”

Bloggerii de la HaiHui în 2, Andreia şi Ionuţ Chiperi, sunt blocați în Maroc din cauza suspendării zborurilor. Cei doi au izbucnit pe reţelele de socializare, după ce au discutat cu cei de la Ambasada şi nu le-au oferit niciun răspuns concret.

30 nov. 2021, 17:22
Bloggerii de la HaiHui în 2, blocați în Maroc: „Discuţia cu ambasada a fost ambiguă. Sunt sute de români în aceeaşi situaţie”
Bloggerii de la HaiHui în 2, blocați în Maroc

Bloggerii de la HaiHui în 2, blocați în Maroc. Ministerul Afacerilor Externe a transmis, marți, că gestionează situația a 72 de români blocați în Maroc după ce autorităţile locale au decis suspendarea, pe o perioadă de două săptămâni, a zborurilor comerciale directe de pasageri către și dinspre regat. Se pare, însă, că în regat ar fi sute de români care nu se mai pot întoarce acasă.

Citeşte şi: Bloggeriţa Gabby Petito a fost găsită moartă, într-o pădure. Cea supranumită şi „fiica Americii” avea 22 de ani

Bloggerii de la HaiHui în 2, blocați în Maroc

Suntem foarte mulți români blocați acum în Maroc.

Sunt peste câteva sute din punctul meu de vedere. Mi s-ar părea normal să pună la dispoziție o aeronavă având în vedere numărul mare de români care se află aici. Contra cost, bineînțeles, că nu cerem gratis.

Nu e deloc plăcut să vii în vacanță pentru 5-7 zile și să mai rămâi încă 15 zile. Cu ambasada a fost o discuție mai ambiguă.

Inițial ne-au spus să stăm liniștiți și să luăm legătura cu o companie aeriană, asta ieri dimineață se întâmpla, atunci când nu existau informații oficiale cu privire la suspendarea zborurilor.

Dar, în schimb, toți ghizii și proprietarii hotelurilor de aici știau despre anularea zborurilor. Deocamdată să ajungem în Paris cu bine, asta este singura noastră dorință în momentul acesta. Să ajungem în Europa, până la urmă…

Aseară am fost foarte speriați, acum ne-am mai liniștit puțin văzând că totuși se comunică, se cer date, cumva se comunică și probabil se va întâmpla ceva, e o chestiune de doar câteva zile„, au declarat Andreia şi Ionuţ, pentru Ştirileprotv.ro.

Şedinţă a CNSU, pe tema repatrierii

O şedinţă a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) are loc marţi pe tema repatrierii unor cetăţeni români din Maroc.

Vă informăm că este în desfăşurare o şedinţă a CNSU, pentru aprobarea efectuării unui zbor privind repatrierea unor cetăţeni români din Maroc. La finalul şedinţei vă vom comunica Hotărârea adoptată„, au informat autorităţile.

Marţi, Ministerul Afacerilor Externe a informat că, în contextul deciziei autorităţilor marocane de suspendare a zborurilor comerciale cu destinaţia Maroc, ca urmare a noii variante de coronavirus, Ambasada României la Rabat gestionează, la acest moment, situaţia a 72 de turişti români ale căror curse au fost anulate de către companiile aeriene la care aceştia aveau rezervări.

Ambasada României la Rabat a efectuat, în regim de urgenţă, demersuri pentru identificarea unor zboruri alternative de deplasare spre ţară, eforturi care continuă şi în prezent.

De asemenea, misiunea diplomatică se află în dialog permanent cu cetăţenii români afectaţi şi autorităţile locale şi acordă asistenţă consulară, conform competenţelor şi cu respectarea măsurilor adoptate de autorităţile statului de reşedinţă în contextul pandemiei de COVID-19„, mai precizează ministerul.


loading...
Partenerii noștri