Bloggerii vor să schimbe moda. Femeile supraponderale sunt atrase să îşi arate formele FOTO

În Statele Unite se duce o campanie asiduă pentru ca femeile supraponderale să pozeze în ipostaze sexy şi apară nonşalante în public. "Femeile grase merită să se îmbrace bine" este stindardul sub care se duce această campanie.

RomaniaTV.net
09 nov. 2012, 19:37

În timp ce industria modei este dominată de ani buni de top modele dintre cele mai slabe, anorexice chiar, blogerii din Statele Unite militează pentru schimbarea tendinţelor şi încearcă să inducă ideea că şi femeile sunt atrăgătoare indiferent de dimensiuni.

Ragini Nag Rao, 27, care conduce un blog numit A Curious Fancy, a declarat pentru New York Times : „Femeile grase trebuie să înţeleagă că trupurile lor merită să fie îmbrăcate bine„. În aceeaşi tendinţă, tot mai mulţi bloggeri postează fotografii cu femei supraponderale în ipostaze de manechine, cu convingerea că reacţiile pe care le vor primi în schimb vor fi pozitive.

Daily Mail scrie că şi Tiffany Tucker (22 ani), din Chicago, are un blog intitulat Fat Shopaholic şi declară că primeşte o mulţime de mesaje în care cititoarele îi mulţumesc pentru că le inspiră să se îmbrace bine. La rândul său, o altă bloggeriţă, Gabi Gregg, este şi ea vehement împotriva obsesiei mass-media pentru femeile slabe, astfel că a postat o fotografie cu ea în bikini, îndemnându-le pe cititoare să facă acelaşi lucru. „Cultura noastră este atât de obsedat de femeile slabe, astfel că simpla imagine a unei femei cu dimensiunile mele, în costum de baie, cu atât mai mult într-o pereche de bikini, este şocantă pentru cei mai mulţi„, se plânge ea.

Mai mult, ea militează pentru ideea ca branduri importante, precum Marc Jacobs, Topshop, Zara sau Urban Outfitters să includă şi haine pentru graşi.