Bloomberg: Elon Musk va cumpăra Twitter. Preţ uriaş pe acţiune!

Musk a încercat să iasă din afacere, iar ambele părţi se pregăteau pentru o confruntare dramatică la Tribunalul de Chancery din Delaware.

04 oct. 2022, 23:20
Bloomberg: Elon Musk va cumpăra Twitter. Preţ uriaş pe acţiune!

Potrivit publicaţiei, CEO-ul Tesla este dispus să plătească 54,20 dolari pe acţiune Twitter, egalând oferta iniţială făcută la începutul acestui an.

Propunerea a fost făcută printr-o scrisoare.  Acţiunile Twitter au înregistrat un salt pe Wall Street – urcând de la 42,95 dolari la 47,93 dolari în opt minute, iar tranzacţiile au fost oprite temporar.

Toate acestea vin după luni de lupte între Musk şi Twitter, miliardarul susţinând că numărul real de boţi de pe reţeaua de socializare este mult mai mare decât cel estimat.

Elon Musk a provocat furia Ucrainei, postarea sa l-a enervat până şi pe Zelenski. „Care Elon îţi place mai mult? Cel care sprijină Rusia sau cel care sprijină Ucraina?”
Musk a încercat să iasă din afacere, iar ambele părţi se pregăteau pentru o confruntare dramatică la Tribunalul de Chancery din Delaware.

Înaintea luptei juridice, un dosar uriaş de texte ale lui Musk a devenit public atunci când a fost inclus în documentele depuse la tribunal – documentând corespondenţa sa cu oameni precum Parag Agrawal şi Jack Dorsey.

În acest stadiu incipient, nu este clar ce a dus la schimbarea de opinie a lui Musk. În momentul în care preluarea sa a fost confirmată, el promisese să „învingă boţii de spam sau să moară încercând” – şi să susţină libertatea de exprimare pe reţeaua socială.

Musk urma să fie dat în judecată la sfârşitul acestei săptămâni, iar procesul urma să înceapă la sfârşitul acestei luni, Twitter fiind hotărâtă să îl forţeze pe antreprenor să finalizeze afacerea.

Elon Musk mizează în continuare pe exploatarea petrolului: „Trebuie să exploatăm petrol şi gaze pentru a menţine în funcţiune civilizaţia umană”
Reacţionând la ştiri, analistul Wedbush Dan Ives a declarat: „Acesta este un semn clar că Musk a recunoscut, înainte de a intra la tribunalul din Delaware, că şansele de a câştiga împotriva consiliului de administraţie al Twitter erau foarte puţin probabile şi că această tranzacţie de 44 de miliarde de dolari urma să fie finalizată într-un fel sau altul. A fi forţat să facă afacerea după o bătălie judiciară lungă şi urâtă în Delaware nu a fost un scenariu ideal şi, în schimb, acceptarea acestei căi şi înaintarea afacerii ne va salva de o durere de cap juridică masivă”.
Echipa juridică a lui Musk suferise recent eşecuri în acest caz. Acesta a solicitat informaţii suplimentare despre modul în care Twitter măsura utilizatorii umani, dar vinerea trecută, judecătoarea Kathaleen McCormick a decis că gigantul tehnologic a „făcut suficient” în ceea ce priveşte predarea documentelor.