BLOOMBERG: Surplusul bugetar al României merge in constructia de gradinite, drumuri, canalizari

Un articol din Bloomberg care trece in revista performantele Romaniei in privinta reducerii deficitului (de la 7.2% in 2009 ajungand astazi sub pragul recomandat de UE) se deschide cu declaratia unei croitorese romance de 36 de ani care se bucura ca in sfarsit nu va mai fi nevoie sa mearga la munca in cizme de cauciuc, datorita asfaltarii strazilor. La 31 octombrie Romania inregistreaza excedent bugetar.

RomaniaTV.net
12 nov. 2014, 13:59
BLOOMBERG: Surplusul bugetar al României merge in constructia de gradinite, drumuri, canalizari

Articolul arata ca premierul Ponta traverseaza tara pentru a redeschide scoli renovate si drumuri reparate, indemnand primarii sa foloseasca banii alocati si pentru gradinite si sistemele de canalizare. De altfel, multe localitati isi repara soselele si isi zugravesc scolile, pe baza alocarilor de fonduri de la buget.

Aceste cheltuieli pot ajuta la consolidarea cresterii economice, dupa ce in primul trimestru din 2014 cresterea Romaniei a fost cea mai mare din Europa.

Campania prezidentiala a premierului Ponta s-a axat pe angajamentul de a creste salariile si pensiile, de a refuza orice crestere de taxe si de a reduce TVA la fructe si legume, precizeaza Bloomberg.