Blue Monday 2022. Cea mai tristă zi din an pică în 2022 pe 17 ianuarie. Ce trebuie să facă toți românii

Cu toții am auzi de conceptul de ”Blue Monday”, însă puțini știu de unde a venit conceptul de cea mai tristă zi de luni din an.

13 ian. 2022, 14:12
Blue Monday 2022. Cea mai tristă zi din an pică în 2022 pe 17 ianuarie. Ce trebuie să facă toți românii

Blue Monday 2022. Această dată pică în a treia zi de luni din a treia săptămână a lunii ianuarie. Mai mulți specialiști din domeniul psihologiei și sociologiei spun că este cea mai deprimantă zi din an. Valul de tristețe din acest an pică în 2022 pe 17 ianuarie.

Blue Monday 2022. Cea mai tristă zi din an pică în 2022 pe 17 ianuarie. Ce trebuie să facă toți românii

Acest nume a fost atribuit pentru prima dată acestei zile în 2005, de către compania Sky Travel, în cadrul unei campanii de publicitate. Apoi, acestei date i-au fost atribuite mai multe conotații negative sociale: schimbarea vremii, ghinion la bani, etc.

Această dată a fost publicată pentru prima dată într-un comunicat de presă de către Cliff Arnall, la momentul respectiv psiholog și profesor la Universitatea din Cardiff. Ziaristul Dr. Ben Goldacre de la The Guardian a raportat că acest comunicat de presă a fost livrat către un mare număr de academicieni de relații publice ai agenției Porter Novelli, care le-au oferit bani pentru a semna acest comunicat.

Psihologul Cliff Arnall a creat și o formulă matematică elaborată pentru a calcula cele mai deprimante zile ale anului. El a luat în considerare vremea, facturile la utilități, datoriile, nivelul motivațional, precum și faptul că majoritatea oamenilor urăsc zilele de luni.

Dacă 17 ianuarie 2022 este Blue Monday, deci cea mai deprimantă zi din an, atunci cea mai fericită zi a anului poate fi oricare dintre cele 364 de zile rămase din calendar.

Există însă specialiști care spun că cea mai fericită zi a anului este cea de 20 iunie. Se pare că sentimentul de optimism provocat de combinația dintre serile calde de vară, perspectiva vacanțelor și amintirile verilor din copilărie este la apogeu pe 20 iunie. Încercați, totuși, să nu lăsați Blue Monday din ianuarie 2022 să vă umbrească gândurile!

Ce trebuie să faci pentru a te simți mai bine în această zi:

– Ascultă muzică veselă, care să îți trezească simțurile
– Fă sport. Sportul crește nivelul de serotonină și stimulează eliberarea de hormoni care îmbunătățesc starea de bine.
– Înconjoară-te de oameni dragi cu care poți sta de vorbă, alături de care te poți bucura de o ieșire la film, la o terasă, etc.

Citește și: Alimentele esențiale care te ajută să lupți împotriva depresiei de sezon. Cum putem stimula „hormonul fericirii”