BMW de peste 130.000 de euro furat din Germania, găsit de poliţişti în Neamţ

Un BMW în valoare de peste 130.000 de euro, furat din Germania, a fost găsit de poliţişti în curtea unui tânăr din judeţul Neamţ.

05 oct. 2022, 23:09
BMW de peste 130.000 de euro furat din Germania, găsit de poliţişti în Neamţ

BMW de peste 130.000 de euro furat din Germania, găsit de poliţişti în Neamţ. Presupusul hoţ are 35 de ani şi era dat în urmărire internaţională.

BMW de peste 130.000 de euro furat din Germania, găsit de poliţişti în Neamţ

Citeşte şi Soţul unei cunoscute cântăreţe din România, reținut pentru braconaj

Bărbatul în vârstă de 35 de ani era acuzat de statul german pentru săvârșirea mai multor infracţiuni grave. Cum acesta nu a mai fost găsit pe teritoriul Germaniei, autorităţile au emis mandat de arestare european.

Tânărul a fost identificat de poliţiştii de la Investigaţii Criminale din Neamţ în urma unei actiuni pentru combaterea şi prevenirea furturilor şi traficului de autovehicule.

„Pe numele persoanei era emis de către  autorităţile judiciare din Germania un mandat european de arestare pentru săvârşirea, pe teritoriul Germaniei, în perioada martie – mai 2022, a infracţiunilor de vătămare corporală, agresiune sexuală, ameninţare şi furt al unui autoturism de lux“, se arată într-un comunicat al Poliţiei Neamţ.

Potrivit anchetatorilor valoarea bolidului se ridică la 136.000 de euro.

Tânărul în vârstă de 35 de ani a fost reţinut pentru 24 de ore, fiind încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul IPJ Suceava.

În astfel de cazuri, judecătorii pot decide extrădarea sau nu. În caz afirmativ, cei în culpă vor fi cercetaţi de autorităţile străine, iar dacă sunt găsiţi vinovaţi şi condamnaţi la închisoare cu executare ei vor fi returnaţi în ţara de origine, pentru executarea pedepsei, potrivit Adevărul. 

Citeşte şi Percheziţii la o firmă din România controlată de grupul rusesc Gazprom Neft pentru suspiciuni de spionaj