Percheziţii la o firmă din România controlată de grupul rusesc Gazprom Neft pentru suspiciuni de spionaj

Poliţiştii de la Combaterea Crimei Organizate din Timişoara şi jandarmii de la Trupele Speciale de Intervenţie fac luni mai multe percheziţii, printre care una la sediul NIS Petrol, companie sârbă, controlată de grupul rusesc Gazprom Neft.

03 oct. 2022, 14:11
Percheziţii la o firmă din România controlată de grupul rusesc Gazprom Neft pentru suspiciuni de spionaj

Percheziţii la o firmă din România controlată de grupul rusesc Gazprom Neft. Anchetatorii au descins la birourile companiei NIS Petrol (Nafta Industrija Srbije) din Timişoara, cât şi la mai multe locuinţe aparţinând unor angajaţi ai acestei companii, atât din Timişoara, cât şi din Bucureşti. Anchetatorii ridică mai multe documente şi computere, anunţă news.ro.

Citeşte şi: Republica Moldova are rezerve de gaze doar pentru luna octombrie. Maia Sandu: ”Nu avem certitudinea că Gazprom va respecta contractul cu Moldovagaz”

„La data de 3.10.2022, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Timişoara efectuează 9 percheziţii domiciliare pe raza municipiilor Bucureşti şi Timişoara, parte dintre acestea desfăşurându-se în sediul şi punctele de lucru aparţinând unei companii multinaţionale, într-o cauză având ca obiect comiterea infracţiunilor de divulgare a informaţiilor secrete de serviciu sau nepublice şi transfer neautorizat de date informatice”, a anunţat DIICOT.

Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, percheziţiile ar avea legătură cu un dosar al DIICOT în care s-ar cerceta transmiterea ilegală de date informatice, de informaţii privind zăcămintele de ţiţei din România, precum şi accesarea ilegală a unor sisteme informatice.

Cel putin 8 persoane vor fi duse la audieri la sediul DIICOT Timisoara, potrivit opiniatimisoarei.ro.

Citeşte şi: Gazprom a explicat matematic de ce Europa nu va avea suficient gaz în această iarnă. „Nici depozitele pline nu garantează trecerea cu bine a perioadei următoare”

NIS Petrol este o companie petrolieră sârbească cu activităţi în sud-estul Europei, parte a grupului rusesc Gazprom Neft.